First

Precis som många andra hade jag mina första föreläsningar idag. Den första i biologi och den andra i matte c. Känns riktigt skönt och kul att vara igång med pluggandet igen :) Jag trivs i skolbänken och matte är riktigt kul, när det går bra dvs ^^

Det enda negativa är att jag måste gå upp 05.30. Usch, sov 4 timmar inatt, så ikväll siktar jag på att ligga i sängen kl 22. Det är om 40 min, klarar jag det? Grannen kom över och hjälpte mig med biosidan, så nu hoppas jag verkligen det ska funka.

Hade tänkt fota mina kläder som kom från hm idag, men tar nog det imorgon, för då slutar jag kl 10 :)

You Found Me

Ja, festen hos grannen var väl..okej? Mest bilintresserade killar och småtjejer (=fjortisar). Killarna gick ju an, några har jag träffat förut och de är ganska roliga, men tjejerna hade jag kunnat klarat mig utan. De märks ju att de inte är gamla nog att veta hur man festar utan att decka eller räva osv.
Men utan de och ett jobb dagen efter hade jag kunnat vart kvar där hela natten :)
Men nu skulle jag ju upp och jobba, så gick hem vid halv två iallafall. Började inte förrän kl 11 så det var ganska skönt :)

Igår kväll var polisen här, fast som privatperson. Han och pappa har känt varandra hur länge som helst och han är ganska rolig att prata med, förutom att han kanske har lite väl hög ljudnivå.

Idag blir det lugna puckar, ska bort till ÖB en sväng, men sen blir det film. Förhoppningsvis kan hela familjen samlas och titta på Män som hatar kvinnor tillsammans :)

The Fray - You Found Me <3


Ovärt

Idag har det inte hänt ett skit. Men snart ska jag kila över till grannen som har fest. Hoppas att det finns lite roligt folk där :)

Note to self

Idag ska jag:

- Tvätta sängkläder
- Städa
- Köpa hårfärg
- Färga håret
- Få tag i en mattebok (möjligt att vasa har lite gamla böcker)
- Öppna min grafräknare och se om jag kan förstå mig på den

Men först, frukost!

Livet som student börjar forma sig

Go Morron'
som vi säger här i Arboga

Vaknade för ungefär en timme sen och då öppnade jag datorn och loggade in på studentforum och kollade runt lite där. Det är så mycket man ska ha koll på, förutom att man ska lära sig massor i kurserna man ska läsa.
Igår fick vi träffa vår mattelärare, som själv hade läst basåret och hon sa att det inte var hennes mest sociala år. Tack för den!
Nej, men jag har ju ändå inte så stor umgängeskrets att vara social mot, så det blir väl de i klassen, som man har övningar tillsammans med och sen kanske de andra tjejerna från Arboga som man kanske åker tåg med ibland, som man kommer träffa mest.
Jag får iallafall hoppas att jag får det lite enklare att läsa Matte C eftersom jag har läst den tidigare, även fast de hela tiden säger att det är stor skillnad från gymnasiematten.

Känner att det kommer bli mycket Universitetssnack i bloggen, kanske mest nu i början?

Start of something new

Det känns redan att man inte kommer hinna med lika mycket hemma, när skolan börjar.
Idag var jag på registrering vid Örebro Universitet. Förutom det så var det ganska mycket information och även en Campusvandring. Hämtade också lite böcker hos campusbokhandeln, men blev lite sur att de hade sålt en bok som jag hade reserverat hela dagen. Dessutom behöver jag ha den på måndag!!  
Blev en ganska lång dag, men det gick fort ändå. Var hemma i Arboga vid halv fem och då var jag sådär slut man blir efter en skoldag, seg i huvudet och hungrig.

Men när jag kom hem var jag ändå tvungen att jobba lite, med hemsidan till bion. Vi kör igång den 11 september och under helgen kommer vi visa 4 st filmer. Jag kan tyvärr inte länka eftersom jag inte förstår hur man får upp sidan på Internet, genom det nya programmet jag använder.

Imorgon är jag iallafall ledig och på kvällen blir det lite party. Men inte så sent för min del, ska in och jobba mellan 11-15 :) På måndag börjar kurserna, Matte C och Biologi A är mina första.

Little Christmas

Ja, det kändes lite som julafton när mamma och pappa kom hem från deras mini- semester. De hade vart i Ullared så de hade med sig ganska mycket grejer hem, bl.a. en grafräknare, en plattång och lite underkläder till mig :)

Imorgon är det registrering på Universitetet, jag får skjuts av snälla pappa som ändå skulle jobba lite. Så nu blir det marsch i säng!

3000

Till slut fick jag lösenordet och nu är mattebok och biologiböcker beställda. Tycker det ska bli kul att börja plugga, natur och teknikämnen är mina favoriter :) Men det verkar som inte många håller med, så fort jag säger vad jag ska plugga kollar de snett och tror jag är knäpp eller nåt. Men så länge jag verkligen tycker det är kul och har valt det själv, så spelar inte det någon roll! :)

Imorgon ska mamma och pappa in på Gekås nere i Ullared, så jag hoppar de köper bl.a. en grafräknare till mig, annars måste jag lägga ut typ 1000 spän på en ny här hemma. Kom på förra veckan att jag kommer behöva en och mer eller mindre alla begagnade var redan sålda..

Jag brukar inte sitta med saker in i det sista, men jag har nog inte hunnit med, sommaren har gått så himla fort, så jag har bara tänkt att "i höst börjar jag" men nu är vi där.

Slow

Vad segt det är när man ska få lösenord skickad till sin hotmail. Det tar ju år och dar.
Hade tänkt att gå in på campusbokhandeln och reservera lite böcker, som jag kan hämta på torsdag. Har inte lyckats fått tag på begagnade böcker på annat håll, så det här är sista chansen (iallafall för böcker till de två kurserna jag börjar med). Annars får jag köpa nytt, men då är det inte säkert jag hinner få de tills på måndag då kurserna börjar.

Chores

Dagarna börjar bli lite dryga när man inte har något att göra. Idag gick jag upp vid halv sju för att gå ut med hundarna, sen la jag mig i soffan och kollade på film och åt frukost. Sen somnade jag. Sen skulle hundarna ut igen. Sen har jag gjort lite nytta som att vattna blommorna, strykt lite kläder och klippt gräsmattan.

Om ca två timmar ska jag ner på biomöte och jag måste snart få tag på min granne så jag får igång hemsidan igen.

Money, Money, Money

Idag fick jag lön för timmarna jag hade jobbat i Juli och det var inte några timmar, så nu känner jag mig riktigt rik!
Så jag kanske ska ta och beställa ett nytt objektiv nu? :)

Förutom det, så kommer väl säkert en tusenlapp att försvinna på kurslitteratur.
(men man kommer ju få igen lite pengar sen om man säljer böckerna. Det kanske kommer i väl behövda tider då!)

Nej, nu ska jag väl gå och göra något nyttigt.

Från grått till lila

Nu är den nya desigen uppe :)

Fast jag kan bara inte få bloglovin'- knappen att hamna i mitten =/

No Surprise

Idag har jag nästan haft fullt upp hela tiden.
I förmiddags cyklade jag till Lidl, för att köpa billig köttfärs. Sen när jag kom hem åt jag, innan Sabina kom hit och jag hjälpte henne med hennes blogg. Nu är jag äntligen klar!
Tycker det är så krångligt att få rätt storlek på headern om man har den uppdelad som resten av bloggen (om man har menyn ett bit från där inläggen står). Det är padding hit och px dit.

Jag har även pillat på en ny design till min blogg och den är nästan klar :)

News



Köpte mig ett par gummistövlar på Skogiganten idag, 280:- ganska billigt.
Ville egentligen ha ett par som var röd- och vitrandiga, men de satt inget bra.

Alone

Imorse åkte mamma pch pappa ner mot Kristianstad, de ska vara borta tills på onsdag. Så jag har huset nästan för mig själv. Ganska skönt, men lite läskigt eftersom jag har fått för mig att det spökar här.
Det går bra på dagarna när det är ljust och på kvällarna är Issa hemma (och de väldigt modiga hundarna) så jag ska nog överleva.

Nu ska jag äta köttbullar och spagetti, sen ut med hundarna.


Lite gör mycket



Ja, tänk vad glad man kan bli över ett dataprogram! haha, nördigt.
Sitter och klurar på en ny bloggdesign nu :)
sno inte min idé

Himlen öppnade sig

Usch vilket skyfall det kom nyss, hoppas det slutar snart, eftersom vi ska ner på stan och käka :)

ÄNTLIGEN

HAR JAG PHOTOSHOP PÅ MIN DATOR :D :D
ska bara installeras

TACK SNÄLLA DU FÖR HJÄLPEN!

Saturday Wait

God Morgon eller kanske rättare sagt God Förmiddag!

Ska snart börja locka håret litegrann, vill ju vara lite fin när man går ut och äter med mormor, familjen ochmin morbror och hans två döttrar. Inte för att Athena är helt okänt för oss, ät där senast för ca två veckor sedan, när mina sysslingar var i stan då det var bröllop.

Sen ska jag skicka iväg beställningen från H&M! :) Blir en kortärmad polotröja, knästrumpor, en klänning, en lång topp och en halsduk. Kanske visar bilder när de har kommit!

Nu blir första stoppet badrummet där jag ska lägga en ansiktsmask och borsta tänderna!

Don't Go Waisting Your Emotions

Ska väl försöka sova nu, kan inte ta allt för lång sovmorgon eftersom vi ska ut och äta med mormor
kl. 13. Skönt att vi bara ska ner på stan!

Kanske ska somna till en film även denna kväll? Isåfall ska jag kolla klart på Mamma Mia,
älskar musiken :)

You're a part time lover and a full time friend

För en stund åkte tjejerna hem, var trevligt att umgås med dem för en gångs skull (trevligt att umgås med nån överhuvudtaget,förutom min familj), vi har varit väldigt dåliga på det i sommar.
Vi kollade på Disturbia och Juno och satt och pratade, en perfekt fredag-hemma-kväll enligt mig :)

Love you girls!

En av alla dom

Haha, har ni märkt att många av mina rubriker är låttitlar? Det är mest Winnerbäck och Sonata Arctica som får stå för dom :)


Mamma är säkert nöjd


[Klicka här för att se bilden större]

Last Drop Falls


Rusningstrafik


Sitter och pluggar teori med
Winnerbäck i högtalarna :D

BFF- mys

Längtar till kvällen då mina tjejer kommer hit och myser :) Ska även fixa designen på Sabinas blogg och vill även ändra lite på min med, men då vill jag ha en ny header också och jag har bara Photoshop Elements 2.0 som inte alls är lika "avancerat", även om det säkert går att fixa en ganska snygg, så vill jag ha tillbaka mitt Photoshop CS3! Sen har jag lärt mig photoshop på engelska och har en svensk version nu, så det är svårt att hitta rätt..

'Tänk om jag ångrar mig, och sen ångrar mig igen'



Precis som Jakob så längtar jag tills det nya albumet släpps!

Hoppas det finns några Winnerbäck- fans i min nya klass, för då har jag någon att gå med när han spelar i örebro den 12 december :)
Om ingen annan är på förstås?

<3

Sugar & flavour

Idag har jag bakat två vaniljkakor och cyklat till Aspis (hatar den backen!!) och köpt 5 liter mjölk och 2 liter filmjölk. Lite jobbigt att cykla hem med det bara. Annars är det ju ta hand om hundarna hela dagen och fixa mat.

Imorgon ska jag väl plugga lite teori och på kvällen blir det film, morötter, chips och dipp med Erika & Sabina :)

Låtsasgeting



[Klicka här för att se bilden i större storlek]

Min Kikka

Snygga är vi

Idag kom Erika förbi en sväng :) Inte så ofta man ses och ännu mindre blir det när jag inte ska till Eskilstuna längre.
På tal om det så kollade jag mitt schema igen, har bara flummat igenom det förut. Börjar 08:15 ganska många dagar, men då slutar jag kanske vid 10 eller 12 så det ska bli ganska skönt. De längsta dagarna jag har (som det ser ut som) är till kl 15.00. Vissa av de dagarna har jag Matte C från 08:15 - 15.00. Wiiho! Jag har redan läst den kursen så jag kommer äga alla andra, haha ^^

Funderingar

Jag har funderat på ett nytt objektiv hela sommaren, då jag vet att jag skulle få pengar till det. Frågan är bara vilket objektiv jag vill ha först?!
Har funderat på ett macro, eftersom jag tycker om att fota natur och blommor osv. Sen är ju ett telezoom bra att ha, så har funderat på ett 70-300 mm och de är ändå hyfsat billiga.
Men när jag fotade bröllopet för drygt en vecka sen använde jag mitt fasta 50mm/f1.8, mest för att man inte behöver lika mycket ljus. Men det var ganska svårt att få bra bilder, för man var ju tvungen att flytta sig om man stod för nära eller för långt bort.
Så nu har jag funderat på att "byta" ut mitt kitobjektiv till ett med ungefär samma brännvidd men lägre bländartal. Frågan är bara om man ska ha ett 18-50mm eller ett 17-70mm? Kan någon snäll själ hjälpa mig, någon som kanske har något eller har testat något av objektiven?


Sigma 17-70/2,8-4,5 DC HSM IF Macro till Nikon.
3 599:-
Normalzoom med autofokus.
20 cm närgräns.
Skala 1:2.3
"En mycket trevlig optik från Sigma. Trots att optiken inte tillhör deras bättre EX-serie känns den välbyggd och ger utmärkt bildresultat. I vidvinkelläget bör man blända ner något steg för att få bra skärpa, vilket inte är någon ovanlighet på vidvinkelzoomar."
Källa: cyberphoto.se

Min åsikt: Tycker om att det är ganska stort brännviddomfång, man kommer ju längre än med ett objektiv som bara går till 50mm. Bra närgräns också. Men det understrukna i texten under objektivet gör mig lite tveksam, men jag vet inte riktigt vad de menar. Vet inte heller vad själva talen på avbildningsskalan säger, hur det avgör hur bilden blir?
I objektivets benämning står det macro, men det går under normalzoom, så det framgår inte om man kan växla över till macro vid en viss brännvidd, som man kan på vissa telezoom objektiv.



Sigma 18-50/2,8-4,5 DC OS HSM till Nikon
3 195:-
Bildstabilisering.
Tyst AF- motor.
Närgräns 30 cm.
Skala 1:4.1
Källa: cyberphoto.se

Min åsikt: Fördelen med detta objektiv (som jag ser det) är bildstabiliseringen och att det är lite billigare.

SNÄLLA HJÄLP MIG! :)


Today's

Blev en lite minikrönika i förra inlägget..

Nu sitter jag och softar lite med Hoffmaestro i högtalarna :) Ska gå ner och laga mat och sen ska jag ner på stan och köpa hårfärg, sen handla lite med mamma. Men kan inte bestämma om jag ska ha samma nyans som sist, eller om jag ska köra på den mörkare. Är ju snyggt med mörkare till hösten, men vi är ju inte riktigt där än. Och det kan bli lite stort steg att gå från min ganska ljusa färg just nu, till den mörkare. Får prata lite med frisören hur jag ska göra, så bra att man kan köpa toning där, för den håller mycket bättre än de man köper på "vanliga" affärer.  

Året var 2006

Jag var nästan 16 år och skulle börja på gymnasiet. Tänk att det är på dagen tre år sedan.
Jag minns den dagen så himla väl, vilka jag satt med och vilka intryck jag fick. Jag var inte alls nervös för att börja i en ny stad, på en ny skola i en ny klass, utan att känna någon. Jag kände det som en ny start på mitt liv och en chans att få visa vem jag egentligen är. I min klass på grundskolan var jag i början ganska blyg och det höll liksom i sig. Men på gymnasiet kunde jag glömma den blyga personen och visa att jag också kunde höras.
Att jag skulle vara själv från den lilla staden Arboga i den stora staden Västerås var ju fel. Redan första dagen i skolan så började jag och Sabina prata med varandra och vi hade tur som hamnade i samma klass, för idag är vi bästa vänner! :)

På kvällen denna fredag den 18 augusti var jag, Issa, Sofia och Ullis i köping på beach rock och det var riktgit kul. Bra band som Fakie (de var väl inte lika kända då), Holiday Factory, Napoleon och Fattaru!
Senare på kvällen när vi kom tillbaka till arboga så träffade vi lite folk och jag lärde känna en kille som kallas Olle och vi har kontakt fortfarande och det är en jättesnäll kille, så den dagen är värd att minnas på många sätt!


Fattaru


Såhär såg jag ut den 18 augusti 2006


Jag och bästis hänger inne på Coop

Pages

Nydyschad, påklädd (jeans för typ första gången på hela sommaren !!) och sminkad med lite mascara. Man känner sig mycket piggare när man har snygga kläder och lite smink på sig. Annars går jag hemma med mjukisar, osminkad och håret ofixat, då blir man ganska seg..

Snart ska jag cykla ner till körskolan, där det ska pluggas teori. Hoppas verkligen det börjar sätta sig, har traglat med de där repetitionerna så himla länge att jag borde få godkänt nu! Det är ju bara mig det hänger på, så det gäller att vara där ganska ofta, för jag tycker inte det ger nåt att läsa längre. Det är formuleringen av frågorna som krånglar till det mest =P

aja, ska kila!


49 dagar kvar..


..tills jag fyller år.
Detta står högst på önskelistan!
Men jag har egentligen råd att köpa den själv, kostar ca 12 500:- vilket inte alls är dyrt för en Mac på 20". En laptop på kanske 13" kostar ju typ 10 000:-

Sen är ju PC mycket billigare, man kan få en 17" laptop för under 5000:- men Mac är alltid en Mac :)

Får bli en framtida inflyttningspresent till mig när jag skaffar lägenhet sen, måste spara pengarna till just en lägenhet och se till att fixa klart körkortet. Sen vill jag ju ha bil och så.
Och såklart grejer till kameran. Som macroobjektiv (!!), blixt och ett vidvinkelobjektiv (märkte jag när jag fotade bröllop med ett fast 50mm, inte smartaste draget. Men det krävde mindre ljus och att fota i en kyrka utan blixt är en konst i sig)

Few words for now

The night goes on
As I'm fading away
I'm sick of this life - right now
I just wanna scream

Be made to take the back seat



- As usual -

Ockult

Inom loppet av några få dagar har det hänt tre lite ockulta saker.

1. Jag var hemma helt själv, satt inne i datarummet. Plötsligt hör jag något som håller på att rasa ner och sen att det slår i backen. Scccchhhhhh BOOM! Det lät som om det var en jacka som åkte av en galge. Men jag kunde inte hitta någon jacka eller något annat som låg på golvet i hela huset!

2. Jag och mamma skulle precis gå ut med hundarna. Jag var på övervåningen och hämtade en tröja och plötsligt låter det som en kastrull ramlar i backen och börjar skramla. Mamma var nere i källaren och kommer upp och frågar vad jag håller på med, precis vad jag tänkte fråga henne. Då ser vi att mittenfönstret i köket har gått sönder och det ligger massa glas på backen utanför. Creepy!

3. Igår när mamma och jag stod i köket så åker markisen ner, helt av sig självt. Fyfan vad rädd jag blev!
Speciellt med det andra som har hänt i tankarna. Jag har sagt ända sen vi flyttade hit att det är något med det här huset. Lägenhet nästa, ja tack :)

MEN.

Det kan finnas en "naturlig" förklaring till två av händelserna.
Att fönstret gick sönder kan med stor sannolikhet varit för att en fågel flög in i det, det händer ju relativt ofta ändå. Men isåfall har den kommit från sidan, för glaset hade flugit, säkert en meter, bort från fönstret och landat på marken.

Att markisen åkte ner av sig självt, kan vara för att mamma precis hade dragit upp den och inte fått fast den ordentligt.
Men ändå läskigt!

Familyportrait



Såhär såg min fina familj ut på bröllopet i lördags :)
Vart ganska varmt i kläderna, men det var kul att klä sig lite annorlunda och ändå i så fina kläder.
Pappa var marskalk på bröllopet och jag var "officiell" fotograf.

Imorgon gäller det

Nu är det kvällen före den stora dagen. Inte för mig, men för min farbror :) Det är bröllop som gäller, och inte ett vanligt bröllop, utan på medeltida vis :) Kommer vara full fart hela dagen!
 Ska bli en rolig uppevelse och jag ska agera bröllopsfotograf, så är lite nervös. Mitt första fotouppdrag och jag har inte fotat människor på det sättet förut, men de litar ju på mig och så svårt ska det väl inte vara? Har kollat på bilder från föregående år och den fotografen var väl kanske inte den bästa, så det kan nog inte bli sämre :)

Sometimes goodbye is a second chance

Var jättekul att träffa tjejerna igen, även om två saknades. Det blev mest prat om högskolan och vi botaniserade runt bland kollegieblock medmera inne på åhléns och akademibokhandeln, måste ju vara förberedda hihi. När vi inte var där satt vi på Waynes och fikade i över en timme, riktigt skönt i det fina vädret.

Imorgon kanske jag ska ta  en långpromenad i det fina vädret eller om jag känner mig helt frisk kanske jag åker till gymmet. Efter det ska jag baka brownies, så måste ner till Coop och handla lite och bara det blir lite av ett träningspass. Sträckan fram och tillbaka till stan är en halvmil att cykla, så jag är nog lite hurtig ändå.



Maybe that's the way I should go,
Straight into the mouth of the unknown.

Njuter av ledigheten

Hittade lite grejer nere på stan. Minneskort, puder och en bok. Har fortfarande inte läst den sista i Steig Larssons Millenium- triologi, så nu är det dags. Var lika bra att köpa den, för hinner inte låna och läsa ut den på en månad, seg som man är. De två första böckerna läste jag för två år sedan, så kommer inte ihåg mycket. Fast den första såg jag på bio i våras, men det är inte alls samma sak. Längtar ändå till hösten när de andra kommer på bio.

Vad har hänt med mig? Jag har gått från att hata lakrits till att älska djungelvrål! Tog två STORA skopor med såna när jag köpte godis förra veckan. Mmmmmuummss. Fast klubborna var inte alls nå goda, antar att det är saltet som gör att jag gillar de små aporna.

Planerna för morgondagen är vakna skapligt tidigt, ut med hundarna, duscha och göra sig iordning och sen åka till Eskilstuna och träffa brudarna för en fika :) Har inte setts sen studenten och det är nästan två månader sen!!

Nu ska jag lägga mig och läsa vidare i boken.....eller undra om jag ska fixa naglarna?

Gårdagens bilder


God Kväll

Ja, badrummet blev rent och fint, så lite nytta är gjord idag. Annars har dagen flytit på ganska bra ändå, fast jag inte har gjort så mycket. Satt och läste "instruktionsboken" till min kamera och se om jag lärde mig nåt nytt och skulle kolla upp ett uttryck jag hörde häromdagen. Gaffling. Men blev inte ett dugg klokare.

Imorgon ska jag ner på stan, känns inte som jag har sett den på hela sommaren, när man har stått isolerad på jobbet. Blir lite ärenden längs hela nygatan (arbogas "största" shoppinggata haha).

Nu ska jag titta lite på Jeff Dunham, han är så jäkla rolig och snart kan man alla hans skämt.
En del har tillochmed blivit lite interna. Blue Prius...

God natt!

Åh, fyfan! Mobilen skrämmer livet ur mig. Fick sms nyss och den vibrerar skithögt. Har man dessutom den direkt mot ett träbord låter det skithögt.


God Förmiddag

Vad skönt det är att vara ledig :) Vaknade vid halv nio och det första jag tänkte på var att det var längesen jag tittade in på IKEA, så jag startade datorn och la mig i sängen igen och kollade igenom lite grejer. Hittade en jättefin byrå och ett bestickset. Inte för att en egen lägenhet är nära, men man kan ju alltid drömma lite och förbereda sig. Besticken kan man lika gärna köpa nu som när man väl ska flytta, blir lite "billigare" när man väl ska flytta, så slipper man köpa allt på samma gång. Byrå och sådana möbler får man ta sen, eftersom man inte alls vet hur det kommer se ut.
Jag längtar så himla mycket efter att ha något eget och få inreda allt helt själv. Jag vet nog precis hur jag vill ha det!

Kommer nog tjata en hel del om lägenhet innan det väl blir dags.
Tihi.

Nu ska jag ta hundarna på en liten promenad sen blir det städning och fix för fullt här, badrummet är inte så roligt.

Trevlig Söndag!

RSS 2.0