Sol

Igår vart det full rulle hela dagen. Började med att jobba mellan 11-15.30. Sen åkte jag hem och duschade, sminkade mig osv. Sen trampade vi ner på stan till kl 18. Då var det 50- årsfest för grannen. Det bjöds på god mat och trevligt sällskap. Efter maten gick vi ner på nygatan där en annan "granne" showade lite för oss. Han är gycklare m.m. så han jonglerade och sprutade eld. Bilder och kanske video kommer sen :)
Kvällen gick himla fort. Vi ungdomar gick en sväng till statiol vad halv elva sen gick vi tre som var över 18 in på ågården och tog en öl/cider. Ganska skönt att bara sitta där och ta det lugnt, trots att det knappt var nå folk. Första gången också som jag gick ut i arboga, sen jag fyllde i oktober ^^

Idag har jag bara degat i solen och vart på kalas.

The real final countdown

En
Vecka
Kvar
Till
Studenten!


På slottstrappan



En till bild från balen.
Jag, Emma, Paulina & Sabina :)

It's friday

Idag pallrade man sig iväg till skolan för att filma lite med klassen. Vi skulle nämligen göra något spex på studenten och vi har valt att göra en liten film, istället för att stå i studentkläder och göra nåt. Satt kvar till fyra och "hjälpte" till att redigera, vi gav väl mest feedback och var till lite stöd =P Hoppas alla andra tycker det är lika kul som vi tycker, då det mest är ganska interna skämt :)

Anyway, under lunchen gick vi förbi på h&m (som vanligt?) och de hade halva priset på massa shorts, så det blev två par för min del :) Hade även en rabattkupong, så 73,50kr betalade jag. Inte illa en solig fredag!

Humöret har gått lite upp och ner idag, men nu har jag rett ut lite saker, så nu är det mest uppåt :)

Imorgon blir det jobb, sen party på kvällen (med bästa folket!) :)

Händig? Jag?

Idag har jag varit duktig. Har äntligen satt dit mina handtag på garderobsdörrarna (eftersom pappa aldrig har tid, så fick jag ta tag i det själv). Brukar inte vara så bra på att borra och skruva annars, allt brukar bli snett. Men det vart helt okej :)
Sen städade jag bland mina korgar inne i garderoben, har i princip bara slängt in allt och inte haft så mycket ordning (enligt mig själv) haha.

Nu ska jag ut med vovvarna!

Det blir bara bättre och bättre

Tänk att ett litet mail på en mening kan göra min dag :) Personen bakom mailet är min lärare Victor, som sa att jag får VG i samhällskunskap! Fatta hur glad jag blev, när jag trodde att det skulle bli G. Måste ha varit en väldigt bra uppsats jag skrev nu på slutet :)

Vad som skulle kunna göra dagen ännu bättre är att det slutar blåsa och att molnen försvinner :) Då kan man fota och sola! Men man kan inte få allt och jag är ganska nöjd ändå :)

Heartbeats

Skönt att vara ledig hela veckan :) Tycker det gott kunde ha varit fint väder, så man kan ligga och pressa och få vara lite brun till studenten!

Nu då? Känner för att lägga mig och titta på film, men det går inte för jag har ingen egen dator =/ Får väl göra något jag borde, typ läsa teoriboken..

Imorgon måste jag skriva en liten lista på vad som ska fixas till studentfesten, eftersom pappa jobbar och mamma är i Umeå, medans jag är ledig så får jag fixa ALLT. Inte långt kvar nu.
11 dagar.

bästa låten spelas nu, josé gonzalez - heartbeats!

Syrén


Lite smakprov




klicka här för större bild

såhär kan det bli när jag fotar med Nikon D80 + AF Nikkor 50mm/1.8D

I Like It!

Om igen

Idag hämtade jag mitt nya objektiv :) Så nu ska jag (efter allt regn) få gå ut och fota :)

Varför gör inte våran skola något roligt inför studenten? Vi har ingen slutspurt, ingen utklädnadsshow, ingenting. Det är skittråkigt!! Är det så i hela Eskilstuna, någon som vet?
Fan, ibland ångrar jag att jag bytte från västerås. Där händer det ju lite roliga saker iaf! Och där finns det ju även en del roligt folk ;) Menmen..

Are we there yet

Ja, då var helgen över. Den har väl vart en av de bättre på länge :) och det börjar gå mot bättre väder också!
Snart ska jag åka in till eskilstuna för att lämna min balklänning, sen blir det väl att gå en sväng på stan, kanske upp till skolan en sväng, se om några klassisar är där. Blir nog lunch på subway :)

12 Freaking Dagar Kvar

Vasas Bal

Igår vankades det studentbal för treorna på Vasagymnasiet här i Arboga. Var och kollade, främst för att de är lika gamla med mig så man känner igen ganska många ansikten. Nästan hela min gamla klass går där så det var jättekul att se alla :)


Johanna och Jimmy


Jesper, Malin, Malin och Emil (?)


Josefine och Jonathan


Malin, vet ej, Sara, Elin, Linda, Madeleine, Johanna, Carolin

Balen 2009 - Del II


Klicka här för större bild


Klicka här för större bild


Klicka här för större bild

Dagens lunch



Detta ska jag äta till lunch idag:
Färskpotatis kokat med dill, mosat med smör och burkskinka = sommarmat.
Mums!

Studentbal 09

Tänkte sammanfatta balen i ett eget litet textinlägg.

Dagen började med att jag befann mig hos frisören kl. 12. Efter ungefär två timmar var mitt hår färdigt och jag vart väldigt nöjd! Sen sminkade jag Sabina och åkte hem till mig där jag sminkade mig själv. På med klänningen (och inte kunna andas djupt på hela kvällen) och ut och fota lite i trädgården. Sen åkte vi iväg till Sundbyholm Slott där vi först stod uppradade efter slottsväggen, sen vart det mingel. Vid sju - halv åtta gick vi in och fick först en jättegod förrätt och gott vitt vin. Efter ett tag kom varmrätten, mycket god den med. Till det vart det rött vin, som jag inte är lika förtjust i. Ungefär en timme efter kom efterrätten som var lite av en besvikelse för att ha betalat 750 kr för maten.
Efter all mat gick vi ut en sväng för att sedan gå in och dansa, till mycket bra musik enligt mig!

Kvällen vart väldigt lyckad, vi hade väldigt tur med bordsplaceringen, då jag hamnade med väldigt trevliga och roliga personer! Ni gjorde kvällen värd att minnas :)

Balen 2009 - Del I


Klicka här för större bild


Klicka här för större bild


Klicka här för större bild

Dagen före..

Nu börjar jag känna på nerverna att det händer något stort imorgon. Har längtat ända sen jag började ettan, jag och Sabina började redan då prata och bestämma att VI skulle gå på balen tillsammans och nu är vi där! Kommer bli ett minne för livet :) Hoppas bara det inte regnar imorgon, iallafall inte den timmen vi ska stå utanför slottet och bli fotade.

På lördag hade jag tänkt åka upp på stan och kolla på när Vasa ska på bal, nästan lika kul att se andra finklädda inför bal som att klä upp sig själv :)

Nu ska jag nog gå och sova, är trött efter dagens jobb och vill ju vara pigg imorgon!



Vad hände med dom tre dagarna i sträck då jag hade 16 besökare? Är inte direkt mycket, men dubbelt så många som annars besöker min blogg ^^

Happy



Igår var jag och beställde ett 50mm- objektiv. Får det någon gång under nästa vecka :D :D
Måste lära mamma lite hur kameran funkar så hon kan ta fina bilder på studenten och imorgon på BALEN!! :)

kommer vara full rulle hela dagen.
kl. 12 ska jag och sabina vara hos frisören och innan det ska jag upp till henne och lämna grejer och så. Sen när vi är klara, vid 14 ungefär ska jag sminka henne och mig. Sen hem, käka och sedan åka iväg!

Det känns att vi börjar närma oss slutet.

onsdag

snart lämna in min dator, får inte tillbaka den förrän om någon vecka :(
jag har iaf löst så jag får photoshop sen, tur att det finns nördar ändå ^^

så istället för att sitta här när man kommer hem så får man väl läsa teoriboken, måste ju blir klar med det någon gång, helst innan vecka 26. ska även sola ikväll :)

men innan jag ska hem ska jag:
- ha fotogenomgång
- ut till tuna park
- hämta min balklänning

Our Garden



Såhär ser det ut i vår mysiga trädgård :)

Prinsessa Gullviva


En liten tanke om framtiden

På tal om "aha- upplevelse" så fick jag något liknande idag.
Satt och bläddrade i H&M Home och tänkte att de faktiskt hade varit jätteroligt att starta eget, en heminredningsbutik. Med nya saker blandat med antikt. Det skulle vara något jag verkligen skulle tycka var kul. Men jag är ju inte så stor entreprenör, men drömmar kan man ju ha :) Kanske något att göra när man har pluggat och jobbat med något "viktigare" under en längre tid.

Raindrops keeps falling on my head





För större bilder klicka här och här

For better or for worse

Idag har det hänt både negativa och positiva saker.

-
Cykla hem i regnet
Lämna in datorerna på onsdag - inga program, inte ens office- paketet kvar :(  (hur ska jag klara mig utan photoshop och dreamweaver? måste ju uppdatera hemsidan åt bion!) Nu blir det panik!

+
Sista lektionen på samhällen = inga lektioner kvar
Lönespec - mer cash än jag trodde :)
(här vart det även lite funderingar om de har dragit tillräckligt med skatt för mig, vart orolig ett tag. Men det löste sig, då lättades det lite från mitt bröst)


Week End

Idag har vart en väldigt soft dag. Vakna vad halv elva, frulle framför robinson. twilight med syster. ner på stan, käka athena med familjen :) (för att muntra upp sis lite) och sen hem och fortsätta slappa.

Imorgon är det skola, så blir sängen snart.

På fredag gäller det!

The winner is..

I'M IN LOVE WITH A FAIRYTALE

Ni som tittade vet att Norge vann årets Eurovision Song Contest :) Lite kul att det är deras nationaldag idag (söndag). För en gångs skull så hade "experterna" rätt och även vann den låt jag hoppades på. Inte ofta, man brukar ju aldrig veta vad resten av Europa tycker. Roligt också att Island och Azerbaijan med Arash kom på 2:a och 3:e plats! I år var det också en jättetuff final, inte en enda låt som var skitdålig utan alla var minst helt okej :)

..och har jag inte redan lyssnat sönder denna låt, så blir det väl snart. Den är helt underbar :)

Lugna puckar

Igår blev det inget bloggande, klev upp vid kl 8 och gjorde mig iordning för att kl 9.45 börja jobba. Var hemma vid kl.20 så det vart en lång dag. Då vart det käk, sen över till grannen som fyllde 15 år. Grattis!
Sen däckade jag i soffan vid elva, hej trött tjej!
Imorse tog jag en välförtjänt sovmorgon till 11.20, längre blev det inte eftersom hundarna skulle ut :)

Annars blir dagen lugn, eurovision song contest ikväll :) Heja Sverige & Norden!

Always on my mind

Kollade på andra semifinalen av eurovision song contest ikväll och det blev lite spännande ett tag. Norge har varit min favorit redan innan ikväll och den har varit segertippad av "proffsen", så jag hoppades verkligen att den skulle gå vidare och det gjorde den :) Alexander Ryback, som sjunger, har sådan himla utstrålning och är väldigt söt!

Annars var danmarks och azerbaijans (med svenske arash) bidrag väldigt bra!

Ska snart röra mig mot sängen. Ska jobba 10-19 så larmet står på 07:45. Vi kanske ses? :)

New

Ja, då var den nya headern uppe. Vad tycks? :)

Nöjd

Då var allt klart!
Jag ska inte skicka in en enda uppgift till under min tid som gymnasieelev. Känns som man borde ge sig en klapp på axeln för att ha jobbat såhär hårt :) Det kommer löna sig sen!

På lördag är det tre veckor kvar till studenten, det är fan ingenting. Det kommer vara glädje i hela kroppen. Jag har tur, för jag är nog en de få som går ut och har ett sommarjobb och vet vad jag ska göra i höst. Men det blir vad man gör det till.

åh, puss på allt!

Buenos Dias

Vaknade för en halvtimme sen och då blev det frukost, mm.
Kollade skolmailen och hoppades vårlärare hade svarat på vår komplettering så vi kan få VG i projektet, men nej då, hon ska allt dra ut på tiden.
Annars är det ju samhäll och arbetsmiljö och säkerhet som gäller idag.
Ska också göra klart min header till bloggen, om jag kan bestämma mig, har nu 7 olika förslag, de kommer säkert bli fler..

iAdios Amigos!

Livet är fullt av jobbiga beslut

Jag fick som en liten "aha- upplevelse" eller vad man ska kalla det. Jag bara kände hur mycket jag ville bort från den här stan, allt är så tragiskt. Kanske är det hela dagens samhälle som är så tragisk men det märks så väl i en liten stad som Arboga. Jag har länge velat bort härifrån, om så bara för något år. Har försökt så gott jag kunnat med gymnasium i västerås/eskilstuna. I höst blir det örebro för min del. Så det är en bra början. Jag hoppas verkligen örebro har mer att ge än de andra städerna. Behöver verkligen lite mer fart i mitt liv. Känns som jag har stått och trampat på samma ställe alldelles för länge!

Förhoppningsvis kommer jag få ganska många timmar på lindex så jag kan spara ihop lite pengar för att antingen bara flytta härifrån eller kanske också plugga långt härifrån. Har hittat utbildningar som låter intressanta och jag vill helst ner till skåne. En av "utbildningarna" är en fotokurs på bara ett år (på en folkhögskola) och det skulle vara skönt att komma bort ett tag. Man måste våga lite mer!

Men samtidigt som man lämnar en tråkig stad, så lämnar man även tryggheten man har. Min mamma är den viktigaste personen jag har i mitt liv och jag älskar henne och hela min familj och när den dagen kommer då jag ska flytta hemifrån kommer kännas befriande men ändå lite sorglig. Jag ska lämna de jag har umgåtts med hela mitt liv, de jag har träffat varje dag i 18 års tid.

Men ingen har väl någonsin sagt att det är enkelt?


Onsdag

Idag har jag mest tagit det lugnt. Skrev lite på samhällskunskapen på förmiddagen sen vid två kom Sabina hit. Vi skulle provsminka lite inför balen och kolla håret till studenten. Ska bli kul att få uppleva bal & student tillsammans med henne :) Vi har ju i princip pratat om det sen första dagen i ettan.

Imorgon måste jag skriva klart samhällen och fördjupningen i arbetsmiljö och säkerhet, orkar inte. Men kommer säkert ångra mig sen att jag inte orkade mer än G. Räcker med ett G i trean tycker jag.

På fredag blir det jobb all day long. Cash!

Jag hatar att vara förkyld, speciellt nu, det förstör vissa saker. Men det börjar bli lite bättre iallafall.

Changed mind

Har setat nu ikväll och fixat med en nya header. Men som vanligt blir jag aldrig riktigt nöjd och jag kan inte bestämma mig hur jag vill ha det. Men jag ska inte göra som jag brukar och lägga upp den på en gång, utan jag ska sova på saken, kanske ta hjälp av någon som kan vara "smakråd" och se hur den blir.


Tired

Ne, nu börjar jag tröttna på min header. Får se om jag orkar och hinner knåpa ihop en ny innan Eurovision Song Contest börjar kl. 21.

Not the brightest

Om en timme ska jag köra till köping för att jobba några timmar. kanske inte det bästa valet i mitt tillstånd, men jag behöver pengarna!
Men först ska jag fixa mat, pasta med baconsås och proppa i mig massa tabletter och nässpray  ^^


Cold

Fan vad näsan ska rinna! Inge kul =/
Ska försöka bli klar med samhällen ikväll.
Imorgon är det jobb som gäller.
Annars blir det lugna puckar den här veckan.

;)

Forever Begins Now



Nu har jag också sett Twilight och den är ju skitbra :) Edward (Rob Pattinson) är ju inte lite het ;)

Update

Erika var så snäll att hon åkte hit med filmen, så jag ska snart kila ner och titta på den. Ska göra te och kanske äta nåt, har snart gått ett helt dygn sen jag fick i mig nåt. Men man blir knappt hungrig när man har ont i halsen.

Pizzaräser



Issas killes Pontiac a.k. "Pizzaracer"

Ill

Det var ju typiskt att man skulle gå och bli sjuk nu =/ Ont i halsen, förkyld, ont i huvudet och halvt febrig. Men så kan det gå. Får se om jag orkar ta mig ner till Erika, måste ju få låna Twilight av henne, har inte sett den än!! Man känner sig ju inte lite efter..

Men kommande vecka har jag bara en lektion, som är imorgon, så det blir ju ganska lugnt för min del. Tur att jag vart sjuk nu då och inte för två veckor sedan.

Nu ska jag fixa med fotouppgiften tills imorgon.

Waiting on the world to change



Igår vart det jobb hela dagen, skönt att tjäna lite cash :) Men var helt trött på kvällen och det övergick i övertrötthet och flum, blir väl lätt så efter en lång "arbets"vecka.
Om cirkus en timme ska jag på kalas hos minstingen som inte är så liten längre, 7 år. Tänk när man själv var i den åldern, var ett tag sen.

Dagg #2





Den andra bilden är min största favorit från dagens photoshoot

Dagg

Imorse såg jag daggkåpor när jag var ute med hundarna. Men när jag väl gick ut och skulle fota så började det regna, men hann ta några bilder iallafall. Här är två av mina favoriter!





Confused or just fooled?

Inatt måste jag har varit väldigt förvirrad. Jag hade svarat på ett sms och sedan somnat med mobilen i handen (trodde jag). Jag vaknade upp några minuter senare, ser inte mobilen på nattduksbordet och börja riva runt bland kuddarna och täcket. Jag tänder för att se bättre, men jag hittar den inte! Jag vart nästan förtvivlad.
Jag går ut för att hämta hemtelefonen så jag kan ringa till den, men den var inte ikopplad. Men när jag går in i mitt rum igen så ser jag den ligga på bordet. Antingen var det nån som lurades med mig eller så såg jag bara inte att den låg där.

Väldigt förvirrande!

A Month

Nu är nästan allt plugg över. Fick reda på två kursbetyg igår och (inte för att skryta =P) jag fick MVG i både Naturkunskap B och Psykologi :) Så av 8 kurser jag har läst i trean är hälften MVG, jag känner mig duktig ^^

Idag är sista dagen i skolan för denna vecka, sen kommer det bli ungefär en lektion i veckan, redigt nice!

Idag är det en månad kvar tills vi står där i våra fina klänningar och våra vita mössor :)


Monday

Denna vecka har vi inga vanliga lektioner i skolan, vilket på ett sätt är skönt, även fast vi skulle behöva dem för att bli klara med alla uppgifter. Att sitta och lyssna en hel dag tär på kroppen, min rygg och nacke tyckte inte om det.
Men imorgon ska vi bygga tält, blir lite roligare hoppas jag :)

Annars har jag äntligen gjort klart naturen och psykologin. Nu vart det lite mindre saker på "att göra" listan.

Om en kvart ska jag titta på tonårsliv, sen blir det sängen :)


I huvudet på en blivande student?

Jag kunde inte bara låta bli att prova min studentklänning tillsammans med studentmössan och skorna och hela baletten (det blir skitsnyggt^^). Då kändes allt mycket verkligare och jag kunde se mig själv stå där på studenten!
Under tidigare år har man tänkt och längtat tills man själv står där, men det har ändå varit så långt bort. Och nu är vi redan där. Helt sjukt fort allt har gått. Man kommer säkert vakna upp dagen efter och tänka "nu är det slut, på riktigt"  Kommer kännas väldigt konstigt.

Glädje. Panik.
Skräckblandad förtjusning
.

Even more



Ska iväg och jobba sen blir det film med kusin. Har man växt upp med Pettson och Findus är det ett måste :)

Maj

Så var det redan MAJ!
Valborg blev en lugn hemmakväll, skönt. Igår var jag ute hela dagen. först satt jag bara och latade mig i solen, sen hjälpte jag till i trädgården. Blir väl ungefär samma idag. Lättare att få sol på sig om man rör på sig lite, blir så rastlös också av att bara sitta.
Imorgon ska det inte vara lika fint väder så då blir det plugg & bio.

RSS 2.0