Just an ordinary tuesday

Mitt tillstånd är både bättre och sämre. Har inte alls ont i halsen, men är väldigt förkyld..

Nyss kikat på idol, alla tre tjejer var grymma ikväll :) Blir svårt det här.
Nu är det mentalist på tv, säsongsavslutning? Jag hoppas inte det, har ju nyss börjat igen!
Tar det lite lugnt med plugget idag med, för jag känner att jag inte orkar hålla igång hela dagen med matte och kemi, räckte med labben i 4 timmar. Men imorgon är jag förhoppningsvis ännu piggare, för då ska jag och jennifer åka ut till ica maxi och handla mat, sen PLUGGA!

Om en vecka fyller jag 20 :D


Throat

Tro på fan att jag vaknar och känner mig tjock i halsen, bara för att jag köpte träningskort igår.. Har inte gjort många knop idag. Gick iväg till affären och laddade upp med strepsils, glass och chokladsås. Sen hem och mysa i fåtöljen framför tvn. Har läst lite matte och kemi, men kommer ingen vart med uppgifterna, så gav upp.
Började fixa lite med overallen istället, limmar fast revärerna så länge, åker inte hem förrän om två veckor och då får mamma hjälpa mig att sy :)

Nu kanske jag ska ta och äta något, har inte blivit mycket under dagen. Två koppar te och en macka var allt jag fick ner imorse.

Besök

Idag kom pappa till Linköping och hälsade på. Han hade med sig lite saker, bl.a. en större tv till mig :) Så nu är den iaf runt 20 tum I think haha!
Sen gick vi bort till [hg] och käkade. Jag åt kycklingschnitzel med tzatziki, drack en jättegod öl och sen vart det kladdkaka till efterrätt :D Tack daddy!

Tycker det blir väldigt mycket text och väldigt få bilder här nuförtiden, men ska försöka ta mig ut i helgen och fota lite :) Snart är det även höst på riktigt och massor med röda löv på marken, myyys :)

Nu ska jag slänga mig i sängen och kika på idol. Imorgon är det heldag med föreläsningar och lektioner!

Hösten kommer med stormsteg

Varför klipper man gräset när det regnar ute? Har en åkgräsklippare precis utanför mitt fönster och det är ett jävla liv. Tur att jag inte hade längre "sovmorgon".
Hoppas han inte kör på min cykel som står bakom cykelskjulen, finns liksom inte mycket plats i dom, så får ställa bakom, då är risken också mindre att den blir snodd - igen..

Tentan igår kändes helt okej och efter att ha kollat på lösningsförslagen så är jag ganska säker på ett G, känns hur bra som helst :)

Nu ska jag käka lite frukost sen är det skola fram till 17.
Idag ska vi hämta overallerna :D

Lördag full med orbitaler och jonföreningar

Sitter och tittar på Notting Hill, en av mina absoluta favoritfilmer :)
Har vart i skolan mellan 10-18 och pluggat kemi med Jennifer och Almedina :) Blev sen lite skitsnack på donkan i nästan 2 timmar, like it!
Typ alla är ute och festar ikväll, eftersom det är draget hela helgen, men känner att jag vill lägga energi på första tentan, vill helst inte starta med ett U. 
Laddar kanske upp för torsdagen, då blir det strandklubben och corona ^^
 
Börjar längta hem till arboga litegrann. Inte själva staden, utan min familj och vovvarna :)


Chill

Blev en helkväll med Jennifer. Vi skrev på labbrapporten efter skolan, käkade mat, kikade lite på idol och bara snackade massa skit :) Skönt att man har någon man kände när man flyttade hit!
På tal om det, såg ännu en på skolan som kommer från arboga. Vi är säkert 10 st här som är från arboga ^^ Men linköping är väl populärt :)

Nu tänkte jag gå och lägga mig. Imorgon ska jag upp tidigt och tvätta, sen ska jag åka till skolan och plugga med Almedina och Jennifer :)

Godnatt och trevlig helg!

Dugga

Igår hade vi vår första "riktigta" mattedugga och jag tror inte det gick så bra.. Men behöver iallafall inte göra om den.
Efter vi hade skrivit den åkte jag och Jennifer ner på stan och gick på bio. Vi såg "I rymden finns inga känslor", urgullig film :)

Idag har vi vart duktiga och setat hela förmiddagen i skolan och pluggat och sen hade vi labb från kl 15, blev klara ungefär kl 18!
Nu blir det käk, sen ska vi skriva labbrapport från förra veckan..


Update

Så, då var headern lite uppdaterad! Skulle vilja göra om hela designen, men har inte riktigt tid!

Nu ska jag sova!

Study Sunday

Tanken var att jag och Jennifer skulle skriva klart labbrapporten idag, men båda var väl lite halvt söndags-sega, så vi kom typ ingen vart.
Men jag har lyckats göra en del kemiuppgifter och även matte. Tentorna börjar närma sig!
Tänkte gå igenom en gammal dugga sen får det vara nog för idag! Kommer inte så mycket längre utan hjälp heller.

Förresten så var ju min familj och hälsade på igår :) Det första som händer är att en kille raggar på min syster haha! Väldigt ovanligt ;)
Anyway, vi käkade kinabuffé ute på IKANO-huset och kikade i lite affärer, sen åkte vi hem till mitt lilla place och fikade och umgicks. Med sig hade de min nya cykel och en tv-möbel, så nu ser det lite bättre ut i mitt rum.

Varför har de slutat sända bra serier på söndagar? Vill se Bones eller Miami Medical, inte nå töntigt ensam mamma söker. Går bara skitprogram, rika fruar här och där. Tacka vet jag Idol!

Komplexa tal, polär form, binomialutveckling.. prata svenska tack!

Var helt slut i huvudet när jag kom hem, 2 timmars kemi och 6 timmars matte har jag haft idag, vi har dugga nästa vecka och som det känns nu kommer det inte gå bra.. Men behöver ju iallafall inte göra om den om jag inte klarar den, om jag har fattat det rätt.

Men för att vara lite mer positiv så kommer min familj och hälsar på i helgen :D Var 3 veckor sedan jag träffade dom, är nog det längsta jag har varit ifrån dom under hela mitt liv. Men jag har inte hunnit tänka på det så mycket, har fullt upp i skolan, så är väl lite tur det ^^ De tar även med min nya cykel hit, har fått gått till skolan i två veckor, sen min cyekl vart stulen! Så pappa var så snäll och fixade en ny, en röd :) Men betala får jag nog göra själv haha!

En annan positiv sak är att jag såg att Johnossi spelar här i Linköping så jag och Jennifer måste få tag på biljetter :) Jag har fastnat för de väldigt fort, så vore kul att se dem! 

kl 20 är det idol som gäller, många som är helt grymma!

Ciao!

World of it's own

Plugget går segt, det är särskilt ett kapitel i kemin som är ganska svårt. Blir inte bättre av att man skriver fel molekylformler eftersom allt står på engelska... Nästa vecka har vi dugga i både matte och kemi och veckan efter har vi första kemi-tentan :O Kan gå hur som helst alltså!

Förutom plugget så har jag en fot som bekymrar mig. Har ont på ovansidan, som att man har sträckt sig på en träning eller något, men tränat har jag inte gjort.. Kan ha att göra med att jag går framochtillbaka till skolan i converse och för utslitna ilägg.. Känns lite som ett I-landsproblem, men vet inte vad jag ska göra åt det. Enda lösningen jag har just nu är att smörja på linement.
Mamma, har du något bra förslag?

Music, what would I do without you?

Jag är inte mycket för indie-musik annars, men sen man har hört "What's the point" på nästan varenda fest så sitter jag nu och lyssnar lite mer på Johnossi. Rätt sköna, passar nog bra som pluggmusik!
och plugga är precis vad jag hade tänkt göra nu, wish me luck..!

KALASMOTTAGNING MED TEDDYBEARS IMORGON!

Jag röstar för ett grönare sverige!



Jag har inte så stor koll på politik, är inte så intresserad heller. Men vet väl ungefär vilka som jag håller med i en del frågor och ja, detta test var lite komiskt för det stämmer (inte för att man ska lita på såna test, but still..). Jag har länge tänkt rösta på miljöpartiet och det är inget jag tänker hålla hemligt. De lär ändå inte vara så att de går och vinner alltihop, men jag vill nog inte ha en borglig regering 4 år till. Varför måsta det vara antingen blått lr rött? Tycker grönt är bättre haha ^^


Studentkorridor är inte alltid lika med snuskigt kök och jobbiga grannar

Jag tycker alltid söndagarna går så fort. Man tror man ska hinna med så mycket, som att både läsa 3 kapitel i kemiboken och göra uppgifterna till varje kapitel. Har bara läst hälften än så länge..

Hade en liten träff med mina korridorskamrater, vi ordnade så att alla fick två hyllor i kylen, slängde gammal mat, plockade undan lite av de gemensamma sakerna och samtidigt vart det lite fräschare i köket :)

En sak är då säker, efter min tid i korridor och på universitetet kommer jag vara bättre på engelska. Den mesta kurslitteraturen är på engelska och hälften av korridoren är icke-svenskar.
Jag, Mathias, Magnus och Ingo är svenskar. (Ingo är halv-tysk)
Den enda tjejen förutom jag, Christin, är från Tyskland. Eneko är från Spanien (lr "Bask-country", nån del i Spanien som vill bli ett självständigt land), Zia är från Pakistan och Assen är från Frankrike.
Trevliga är de allihop och jag trivs bra med att bo såhär, fördelen med att bo såhär är att det är ganska billigt, Ryd ligger på bra avstånd från skolan (enda positiva med ryd? =P ), man behöver aldrig känna sig ensam (om man nu hinner känna efter de få timmar om dygnet man är hemma) och eftersom många studenter bor på ryd har man ofta sällskap hem efter en sen utekväll!

Men skulle vara skönt med ett eget kök, kanske bo på Valla som har mycket finare lägenheter och ligger närmre stan fast också nära skolan! Men stannar nog kvar här till jul iallafall, orkar inte flytta när man precis har kommit iordning.. Vi får se hur det blir helt enkelt :)


Arboga på kartan - än en gång av en dålig orsak

Supportrar från AIK och Djurgården ska tydligen ha bestämt "träff" i Arboga igår för att slåss. Varför väljer två Stockholmslag att åka till Arboga? För att det aldrig finns poliser i närheten?

Tröttheten kommer ikapp

Tror denna lördagskväll slutar tidigt för min del, är så himla trött från igår. Kom hem runt 3, halv 4 sen sov man väl inte så jättebra, men tillslut var jag tvungen att pallra mig upp eftersom jag och Jennifer skulle ut till Tornby och handla mat och lite annat. När vi kom hem lagade vi tacos tillsammans, skönt att bara slappa och snacka skit ;)

Imorgon blir det sovmorgon, följt av plugg och matlagning!

Finsittning och eftersläpp

Igår hade LING-sektionen (sektionen för alla högskoleingenjörer) finsittning och sedan eftersläpp på Kårallen med TBI:arna och Maskinarna.
Sittningen var jättetrevlig, roligt folk, god mat, vin, öl, gyckel och allt annat som hör sittningen till.
Roligast var att se fadderisterna som vanligt folk :) Kände knappt igen en enda och två av dom pratar riktigt råskånska, vilket de har döljt skitbra under hela nolle-p!
Eftersläppet var också kul, goooda melondrinkar! Innan eftersläppet drog vi och typ alla andra på samma mellanfest, något nytt för mig haha!
Enda minuset var att det var skitkallt ute, man hade ju inte direkt tjocka byxor på sig igår.. =P


Tuffa och håriga TackLing10!


Söta och minde håriga TackLing10!

Har vi inte en arbogabo längst ut till höger? Jovisst är det det! Bara en av många här nere i Linköping, även många örebroare 


En lite halvdålig bild på hur jag såg ut ^^

RSS 2.0