Blood is thicker than water

Nyss kom Issa tillbaka från affären med lite choklad till mig, så snart ska jag sätta mig framför Idol och unna mig lite :)
På tal om Idol, så är min favorit Calle, en av de som gick vidare igår. Han sjunger grymt bra, hans audition var helt underbar och det bästa av allt - han är skåning! Sånt är jag svag för :)
En annan som är riktigt bra är Erik (han var med för två år sen), vilken jävla röst han har!
Märks det att det är mest rock-killarna jag gillar?

Ikväll är det ju tjejernas tur att sjunga, vet dock ej vilka av dom. Där vet jag inte om jag har någon favorit, det är många bra med i år. Men någon jag inte gillar är Karolina, hon ser så tråkig ut.

Dags att kila!


Rutinerad?

Idag hade jag min andra tenta. Men denna gång var det matte. Vet inte riktigt hur det gick, men hoppas och tror att det blir godkänt iallafall. Jag har nog inte lika "tur" som med biologin, där jag fick VG :)

Idag var jag även på gymmet, var bara två månader sen sist..
Men fan vad skönt det var och jag hade inte försämrat mig på någon maskin och konditionen kändes nästan bättre än förut, väldigt konstigt. Kanske är för att jag cyklar 5 km varje dag, haha :)
Nu ska jag verkligen försöka hålla efter och träna minst två gånger i veckan.

Nu ska jag gå ner och hjälpa pappa med maten.

Early present

Detta fick jag hem i brevlådan idag. Ett UV- filter och en reflexskärm :)


Så var vi där igen

Den här helgen har gått fort, men inte på ett sätt så man känner att man inte har gjort nåt, för det har jag. Jag har pluggat matte nästan 8 timmar om dagen både lördag och söndag och det gör mig inte så himla mycket, för jag tycker matte är kul (när man fattar allt och det går lätt framåt). 

Men det bästa av allt den här helgen är att jag har hunnit träffa min bästisar!
Ni är guld <3

Nej, sängen nu.
Alarmet är ställt på 05.30.

Godnatt!

Saturday



Nu ska jag ner till Erika :)


Chill

Tidigare idag klickade jag hem lite grejjer från tvspelsweb så jag hoppas de kommer i början av nästa vecka. Vad det är får ni se då :)

Nu ska jag och mamma äta bakad potatis med skinka och lök :)


Äntligen Fredag

Idag är jag helt mör i kroppen. Anledningen till det är att min klass var ute på exkursion igår. Flera mils vandring (kändes det som) och studerande av ekosystem, woho! Roligaste jag har gjort!
flaggar med ironiskylten

När det var dags för att gå tillbaka valde jag och en tjej att gå direkt till stan, eftersom alla sa att det var lätt att hitta. Lättare sagt än gjort, spec för två tjejer som inte är från Örebro. Men efter en och en halvtimme och många frågor om rätt väg kom vi fram till stan. Fyfan vad trött jag var i fötterna då.
Riktigt nice att åka hem, käka kebabtallrik, sitta i fotbad och somna kl. 21!

Nu är jag ganska seg i kroppen, hade föreläsning mellan 10.15- 12 och nu vill jag bara gå och sova, men borde plugga matte, tenta på tisdag!

Ikväll ska jag träffa bästis, kolla på Idol/nån film och prata. Känns som om vi har lite att ta igen!

Puss på att lön och studiebidrag kommer idag :)


Söndagstankar

Ikväll hade jag tänkt mysa med morötter och dipp, men framför vadå? Det är inget bra på tv. Deckaren som började förra veckan var verkligen b. Nästan alla var dubbade, eftersom det är tyska skådespelare, så jag vart verkligen besviken. Såg så spännande ut på trailern. Får väl se om jag hittar nån bra film, som kan duga även åt mamma och pappa.

Usch, idag tror jag att jag har haft lite söndagsångest. Hade tänkte göra så mycket i helgen, men tiden har bara runnit iväg. Jag tycker visserligen det är ganska kul att plugga, men ibland blir det bara för mycket. Men jag har så himla sköna klasskamrater och tur är det, de gör verkligen dagarna lite lättare att ta sig igenom!

Imorgon ska jag ha himla tur om jag får tag på biljett till It's SÅ 09. Har varit lite för seg att köpa och det vore skitkul att gå på det, dels för att det är massa band som kommer och för att jag vill komma klassen lite närmare. När man själv inte bor i örebro kan man inte vara lika spontan som de kan vara och bestämma på dagen att man ska ut på kvällen. Men det kommer ju fler tillfällen och jag känner ju några stycken med körkort iallafall ^^

Looking forward to the future

Idag har jag samlat lite mer vuxenpoäng. Jag har ställt mig i min första bostadskö :) Skulle ha gjort det för längesen, men då hade jag inte bestämt mig vart jag ville gå. Men nu har jag nästan bestämt mig!
Det blir Linköping och förmodligen utbildningen Högskoleingenjör I Kemisk Analysteknik. Jag har gått från kriminaltekniker till forensiker. Det som skiljer är att en kriminaltekniker ofta är ute på fältet och hämtar prover, medan en forensiker är inne på labbet och det är det jag är ute efter! Jag tycker det yrket låter väldigt spännande och jag hoppas det kommer bli kul. Men det är ju inte riktigt dags än. Först ska jag gå klart basåret, sen vill jag nog vänta ytterligare ett år.

Varför?


Dels har jag gått direkt från gymnasiet till universitetet och om jag fortsätter plugga direkt så vill jag börja jobba på en gång efter utbildningen så jag kan betala tillbaka mina studieskulder så snabbt jag kan.
Så jag vill ta ett "sabbatsår" innan allt börjar, där jag kanske lär mig lite mer inom foto, jobbar lite på lindex (eller nåt annat extrajobb) och bara tar det lite lugnt. Hade jag lite mer pengar skulle jag också vilja resa lite.
Jag måste ha lite planer, annars kommer jag bli så himla rastlös.

Igår var vi i Köping och kollade in Jockes (min systers pojkvän) nya lägenhet, en lagom stor 2:a med kök. Blir lite "avis". Fan vad skönt att ha något eget. Jag vill ju mest ha en egen lägenhet så jag kan få inreda allt efter hur jag vill, badrum, sovrum, hall och kök! Men som sagt, får vänta med det tills jag kommer till Linköping. Men då blir det nog en 1:a, får räcka till en början, eftersom det bara är studentlägenhet. Men sen när man skaffar sig en lägenhet "på riktigt" så vore ju drömmen en insatslägenhet på 2 r.o.k med billig hyra, centralt i någon lagom stor stad :)

Längtar!

LBD


Sista bilden av det som inhandlades igår :)


Du min vän i livet


Smått och gott


New Darlings


I had the time of my life

Idag gjorde jag min första tenta på högskolan, vuxenpoäng!
Kändes dock som att jag hade läst alla 150 sidor (2 gånger) lite i onödan. Tentan var på 32 poäng, uppdelade på 8 st frågor. Jag är ganska säker på att jag blir godkänd.

Efteråt blev det shopping, köpte nästan bara det jag planerat. Det enda som inte var planerat var Winnerbäcks nya album!! Trodde inte det skulle komma förräns på måndag. Så nu sitter jag och lyssnar på honom :)

Kvällen spenderades i soffan framför Idol, Skavlan (där Winnerbäck spelade sin nya singel) och sedan Dirty Dancing. Kan man annat än bli kär i den filmen? Har nog ett dolt intresse för dans och Patrick Swayze var ju grymt sexig i den filmen. Mmm, bra musik med.

Denna helg ska jag nog inte plugga en sekund, bara vara ledig. Kanske hinna umgås med lite folk ;) Ska försöka fota lite, inte bara växter denna gång. Framförallt fota och visa vad jag köpte idag :)

Nu blir det sängen!

I Wish



Detta är saker som jag vill ha just nu!
Blev mycket svart, men allt behöver inte vara svart. Bustiern (BH:n) kan gärna vara champagnefärgad och pennskrinet kanske man kan göra nåt roligt med, kanske ska ta en sväng in på panduro :)


Quiet

Anledningen till min fåordighet denna vecka är morgondagens tenta. Har gått och oroat mig typ hela veckan, om man verkligen kommer klara det. Men nu känner jag mig ganska lugn och vill bara få den överstökad.
Har läst igenom hela boken och ska läsa igenom föreläsningarna ikväll och även gå igenom celldelningen igen. 

Imorgon efter tentan blir det mat eller fika med mina otroligt roliga klasskamrater sen en shoppingvända på stan :) Kan det bli bättre?

Sitter och lyssnar på det nya albumet med Europe, bra bra. På måndag släpps Winnerbäcks nya album och med tanke på hans singel "Jag får liksom ingen ordning" så ser jag fram emot hans nya låtar. Gillade inte riktigt hans "stil" på Daugava, så vi får väl se hur det låter nu!

On and On

Helgen har varit helt okej. Igår hoppade jag över att plugga, eftersom man måste få någon ledig dag så man orkar plugga alla andra dagar. Annars blir man bara less på det. Så idag har jag legat i sängen och löst igenom alla föreläsningar sen skrivit en ordlista. Det är lite rörigt med termer som plasmider, DNA, genom, heterzygoter osv. Men intressant är det, men lite väl invecklat.

Ska lägga mig och läsa lite i boken nu tänkte jag, får se om jag blir lite klokare.
Sen blir det duschen och tv:n. Måste ju kolla in den nya deckaren på fyran, verkar spännande.

Jag börjar bli lite smått irriterad på vårt trådlösa internet som bara lägger av (eller om det är min dator som krånglar?). Tur att vi har ett mobilt bredband också :)

Don’t you know love can kill anyone?

Äntligen helg :) den har varit efterlängtad och denna helg ska jag se till att sova ordentligt, inte 9 timmar på två nätter ^^

Ikväll blir det hemmagjorda hamburgare, med dressing och massor rödlök, mums! Sen blir det Idol! Sen kommer jag antagligen somna.. Är trött redan nu och skulle vara skönt att vila en stund, börjar få ont i huvudet, så orkar nog inte göra så mycket annat.




We All Die Young

Känns som jag inte har så mycket nytt att skriva. Pluggar hela dagarna. har tenta nästa vecka och idag har jag skrivit ut säkert 50 A4 med föreläsningar som innehåller det viktigaste från boken, men är nog bra om man läser boken med..
Men eftersom vi inte har matte varje dag kunde jag idag plugga enbart biologi och sedan åka ner till körskolan en timme. Men fuck vad dåligt det går, vissa saker som aldrig fastnar..

Skönt med helg snart, ska nog gå på bio imorgon och på söndag. Harry Potter och Ice Age 3 :)

Kul att vår dataskärm har tappat skärpan ungefär i mitten, dags att köpa ny? Har haft den här i jag vet inte hur många år, 4-5 kanske?


Disturbia

Mitt mattelärare har verkligen rätt. Det enda sociala livet man får är i skolan. (Tur att jag börjar få kontakt med de i min klass och att de verkar ganska roliga!) Idag har jag ändå inte haft jättemycket att göra, men har inte haft en lugn stund. Fast förutom plugg ska jag hinna gå ut med hundarna och laga mat, eftersom mamma jobbar till sent och ibland pappa också. Förutom det ska jag försöka fixa, iallafall, teorin till körkortet. Jag har verkligen dragit ut på tiden och gör jag inte den nu, kommer den nog aldrig bli klar. Vad trött jag blir på mig själv.

 Dagens plus var att Idol började :)

Varför ska nåt man har längtat efter,
men aldrig inträffat,
hända just nu?
Verkligen sämsta tidpunkten.
Lite typiskt, även om jag är glad att det ändå händer..

Surrounded

God Kväll!
Idag var det lite tungt att sitta och lyssna på två föreläsningar. Hade väldigt svårt att hålla ögonen öppna på första föreläsningnen. Anledningen var knappt någon frukost och alldelles för lite sömn i helgen. Jag som skulle vara "duktig" och sova ikapp lite, men det ändrades ganska snabbt, inte för att jag har nåt emot det jag gjorde istället :) Men hade ju kunnat sova iallafall ett par timmar mer..

Men på rasten köpte jag två frukter, så då blev jag lite piggare. Sen har pluggandet fortsatt hela dagen, matten går helt okej, tycker det är ganska lätt nu när jag repeterar och vi har en väldigt, väldigt bra mattelärare :)
Biologin är intressant, men ganska seg. Massa termer man inte känner igen och 130 sidor text i boken och vi har tenta nästa fredag. Jag börjar få lite lätt ångest.

Imorgon fortsätter pluggandet som vanligt. Ska inkludera ännu ett ämne i min plugglista, nämligen körkortsteoriteori. Ska se till att fixa den nu, när jag ändå har relativt "lugnt" i skolan, med tanke på det jag nämnde om matten tidigare.
Wish me luck!


Jag har blivit helt kär i The Fray på senare dar
Lost and insecure, you found me

Sábado

God Morgon!
Vaknade vid åtta, halv nio och var jättepigg, vilket på ett sätt var ganska skönt, för då kanske man kan sova lite tidigare ikväll osv. så att man kommer upp på måndag igen.
Men jag låg iaf kvar i sängen fram till kl. 10, så himla skönt att bara ligga och dra sig.
Det var jag värd^^

Vad händer idag då?
Mamma och Issa är på Tuna Park och pappa skulle väl ner på stan en vända så det blir tomt hus här, NICE! Hade tänkt läsa lite biologi, eftersom det inte blev något sånt igår när mormor var här :)

Förresten tycker jag att förändringarna på blogg.se inte alls var något bra! Man ser bara "händelserna" sedan senaste inloggningen men de nya kommentarerna visas inte där, utan man måste gå in på Arkiv/Kommentarer. Dåligt!!

Girls


Saknar er tjejer!!
+ Anna och Nattis såklart :)


The E the L the I the N


Tänkte ni kanske ville se hur jag nästan ser ut nuförtiden. Men sedan denna bild har jag dock färgat håret. Kommer bild på det senare, har inte fått till någon bra.


Kalle Stropp


Stop and stare

När jag väl har kommt hem, pluggat och ätit så blir jag väldigt rastlös. Vill göra allt och inget. Helst skulle jag vilja vara på gymmet just nu, tycker det är så skönt att träna på kvällarna. Men just ikväll regnar det, så det går inte..
Sen är det så lång och dryg väg dit så jag tar mig aldrig dit..
Hade vart kul om jag kunde fått med mig syster till kickboxningen på engelbrekt, det skulle hon behöva ^^ men hon är ju som hon är också.

Får väl lägga mig och läsa. Helst skulle det ju vara teoriboken, men Luftslottet som sprängdes är mycket mer spännande!

men snart är det helg och jag har börjar 10.15 imorgon, puss på det!

Onsdag

Idag har jag pluggat matte hela eftermiddagen, tillslut var jag tvungen att ta en paus, fick lite ont i rumpan av sitta på en hård stol 4 timmar i streck.

Ska kanske göra lite fler tal sen, så slipper jag göra lika mycket imorgon :)
Så mycket annat händer inte i mitt liv just nu. Får väl se till att det blir händelserika helger istället, utan plugg!

Technical

Tänkte ju somsagt fota mina kläder, mest för att kunna visa lite nya bilder :) Men mitt 18-55mm objektiv är utlånat och att fota med ett fast 50mm i ett rum på 3x3 meter är inte lätt =P
Vår kompakta digitalkamera är verkligen inte bra. En fast ISO på 1600 förstör bilderna otroligt mycket. Så det blev inga bilder ikväll heller.

Med det sagt sätter jag punkt för denna tisdag.

"Välkommen ombord på SJ's tåg mot Stockholm Cenral.."

När man pendlar som jag gör, så tar allt lite extra tid. T.ex. de dagar jag bara har en föreläsning så slutar jag kl. 10. Kan ju tyckas ganska tidigt. MEN. Jag är inte hemma förrän 11.30-12.00. Men jag har valt själv att pendla istället för att flytta dit, mest för att spara pengar.
Vart ändå lite "avis" på de som kunde cykla hem på 5 min.
Men nästa år (eller när jag ska plugga vidare) så kommer jag flytta, även om det bara är örebro. Det räcker med 4 års pendling, både hit och dit. Undra hur många timmar jag har spenderat på de där tågen..

Anyway, när jag kom hem blev det käk, sen matteplugg. Men var tvungen att ta en vilopaus mitt i, höll nästan på att somna sittandes.
Varför är alltid tisdagar de dagar man är som tröttast?


RSS 2.0