Uppladdning

Nu är det inte långt kvar tills jag börjar Fitnessfighten (fast på egen hand).
Har ägnat dagen åt att skriva ihop träningsprogram, så slipper jag ta med hela boken till gymmet. Jag är så himla taggad, jag vill börja nu!!
 
Fast maten är jag inte riktigt lika taggad på. Fast med bra planering så borde det inte bli så jobbigt att tänka om lite vad det gäller kosten. Men jag kommer nog vara rätt less på kvarg efter februari. Man ska äta det till allt!


Chillin'

Dagens planer var att handla på förmiddagen och sedan träna på eftermiddagen och sen grejja lite.
 
Vi åt inte frukost förrän halv tolv, fastnade framför skidskytte/längdskidor och kom inte iväg förrän halv tre och vi skulle BARA till Biltema, Jula och Willys, var borta 3 timmar..
Jaja, det är ju söndag och då FÅR man ta det lugnt :)
 
Igår kom mamma och pappa ner över dagen och hälsade på, samtidigt som de tog med resten av mina julklappar + lite annat smått jag inte fick med mig på tåget ner efter jul :) Som tack bjöd jag dem på trerätters!
 
Förresten, någon som vet vad man kan "späda" ut kvarg med? Den enda laktosfria som finns att köpa där jag handlar är jättetjock till konsistensen.
 
 

I'm on the edge of glory!

Känner verkligen att motivationen är på topp! :D
Har ägnat eftermiddagen åt att sammanfatta morgondagens föreläsning utifrån den powerpoint som vi redan har fått ut och det känns bra att man hinner läsa igenom föreläsningen innan den hålls, då är man mer förberedd på vad de ska föreläsa om och man hinner komma på frågor. Hoppas bara detta flyt kan hålla i sig. För på ca en vecka ska man hinna förstå materialet och göra en del uppgfiter/case kring ämnet, så det är bra om man förstår och hänger med från första början! Speciellt eftersom ämnet inte är precis granne med kemi.
 
Hämtade ut min omtenta jag skrev förra veckan i Organisk Kemi 2 - det blev en 5a i betyg!
Det var lite väntat men vågade inte riktigt hoppas på det till 100%. Fast jag visste att nu hade det verkligen fastnat, det var fjärde gången jag skrev tentan och äntligen gick det vägen :)
Så nu när det äntligen går lite bättre är jag så himla peppad på plugget!
 
Läser två kurser nu, den ena är forensisk kemi - har i princip väntat på denna kurs sen jag började utbildningen. Efter studiebesöket på SKL igår blev jag ännu mer pepp och man fick upp ögonen för lite annat än bara stå på kemiskt labb och analysera vätskor etc.
 
Lite träning som grädde på moset så kommer de närmsta veckorna bli super!

Vi hörs till sommaren

Jag insåg för ett par dagar sen när jag såg tentaschemat för denna termin att jag ska skriva fyra tentor på tre veckor och totalt sett ska jag skriva sju tentor totalt denna termin (åtta med den omtentan jag skrev förra veckan).

 

Att det är så många tentor är inte så konstigt då jag endast klarade två ordinarie tentor på hela förra året, en på våren och en på hösten av totalt sex tentor. Det är inte bra någonstans.

 

Men jag känner att jag har kommit ur min onda spiral. Jag får minst en fyra på tentan jag skrev förra veckan (men den har jag pluggat på skamlösa fyra gånger också, så det är väl inte mer än rätt?)

 

Det kommer verkligen bli hårdkörning denna termin. Jag kommer läsa två kurser nu och det är inte så mycket schemalagt. ”Skönt”, tänkte jag. ”Då hinner men verkligen plugga i kurserna och hänga med på föreläsningarna”. Men så pratade jag med en gammal KA-student och hon sa att det var rätt mycket att göra med grupparbeten och projekt i kurserna. Tur är det då att jag valde bort en kurs denna läsperiod. Annars hade jag nog inte orkat.

 

Hade jag legat bättre till i skolan så skulle jag gå ut på exjobb i mitten/slutet av mars. Men p.g.a. alla tentor och lite andra anledningar skjuter jag på det till hösten och hoppas jag är klar med alla kurser till dess.

 

Så nu kör vi!


Fight!

Jag har nu bestämt mig för att vara med i fitnessfighten, fast jag ska köra på egen hand utifrån boken jag har köpt. 1:a februari är det dags och jag ska köra hela månaden efter ett nytt kostschema, där man ska äta minst 5 gånger/dag och träna 60 minuter varje dag. Det som jag tycker ska bli skönast är att man inte ska dricka alkohol på hela månaden. Jag känner efter igår att min mage skulle nog må riktigt bra av att jag inte dricker alkohol. Det kan räcka med EN drink så får jag jätteont i magen, både på kvällen men även morgonen efter.. Jag har nästan tröttnat på allt i alkoholväg också. Det enda som är gott nu är riesling vitt vin eller vissa röda viner. Men blir kanske så per automatik om man ändå mår dåligt av det.
 

RSS 2.0