Fast improvement

Jag har nu varit helt ledig från skola och måsten i två veckor och min mage är redan bättre!
Jag har under den tiden uteslutit gluten ur min mat helt och hållet så vet jag inte om magen har blivit bättre tack vare det, eller om det är för att stressen har minskat markant. Kanske är det lite av varje?
 
Jag kan knappt komma ihåg när min mage var så här lugn sist, det här var verkligen vad jag behövde! Min pojkvän frågade mig om alla problem var borta och jag sa att jag trodde det, mer eller mindre, men det som har varit normalt för mig att magen beter sig är inte vad som är normalt för alla andra.
 
För mig har magen varit uppblåst i princip varje dag och jag vande mig vid det och det var det som blev det normala. Det blev automatiskt att jag klädde mig i leggins och jeans som inte satt tajt i linningen. Det var som att vara instängd i något och inte få någon luft. Klaustrofobisk i kläder.
Men nu hoppas jag att jag ska kunna släppa den känslan.
 
Även om min mage har blivit lugnare rent allmänt och jag har uteslutit gluten ur kosten, så finns det fortfarande många fler bovar.. Jag har tidigare konstaterat att jag är laktosintolerant och är för rädd att testa igen om jag skulle klara av laktos nu när min mage är mindre stressad. Jag testade vanlig gräddglass för ett par somrar sen och då fick jag magknip från helvetet, detta vill jag inte vara med om igen.
En annan bov är alkohol. Lagom mängd är helt okej, men det beror också på i vilken form den intas, om det är cider, öl eller vin. Blir det för mycket av det goda så säger magen ifrån, fast det brukar inte vara förrän dagen efter. Och nu pratar jag inte om när man dricker FÖR mycket och mår illa dagen efter.
Så det är lite skönt att studentlivet snart är över och festandet går över till en och en annan öl på en after work.
 
Tillbaka till den glutenfria kosten. För att inte krångla till maten allt för mycket och behöva utesluta vissa delar, så köpte jag glutenfri spaghetti & makaroner, glutenfritt bröd och knäckebröd och även rismjöl till redningar, pannbiffar (istället för ströbröd). Det har fungerat jättebra och jag tycker allt är jättegott, smakar som vanligt! Jag är annars van att sådana "ersättningsprodukter" inte brukar vara så gott.
De livsmedel som är naturligt glutenfria och som inte behövs bytas ut är ris, potatis, quinoa, bovete och havre (som inte har föroreningar av vete, råg och korn).
(slv.se)
För att lättare hitta glutenfria produkter kan man kolla efter denna symbol
 
Jag tänker köra på med den glutenfria kosten ett tag till, men är riktigt glad att jag faktiskt märker skillnad på bara två veckor!

Jag kan inte återvända, en brottsplats måste vila

Varför tänker man så mycket för?
Kan det inte finnas en pausknapp för hjärnan ibland...

Update

Kände att nu hade jag haft samma tema flera år så nu äntligen har jag haft tid och lust att uppdatera lite.
Tänkte visa lite hur det har sett ut genom åren. Kan väl säga att jag inte är någon mästerkock när det gäller bloggdesign.
 
 

RSS 2.0