Såhär ligger det till

Hej!
Vet att det inte blir mycket uppdatering från min sida, men jag har helt enkelt inte tid. Som student är min vardag inte så varierande, så finns inte så mycket intressant att skriva.
Jag pluggar på dagarna. Tränar på kvällarna. Övrig tid umgås jag med mina bästa vänner ♥


The World is Callin'

Tänkte vara ute i god tid innan flytten med att fixa ansökan om bostadsbidrag och adressändring, så det har jag gjort idag! Har även rensat skrivbordet på massa papper, så nu är det nästan tomt!

Ikväll blir det korridorsmöte och lite gemensam städning i köket, sedan träffa tjejerna igen, var nästan en månad sen sist nu! 

Imorgon börjar skolan igen, det har väl ingen missat? Hehe ;)

Klantarsel

Jag har haft sönder min favoritmugg :(
Den här fina texten är fortfarande hel, funderar på att spara den biten



I'm back in town!

Åkte tillbaka till Linköping i torsdags och tillslut, efter 4,5 timmars restid var jag framme. Det brukar ta drygt 2 timmar att åka, men fick åka ersättningsbuss från Arboga till Eskilstuna, så då hann jag inte med mitt tåg. Fick vänta 45 min, sen tog jag tåget till Norrköping och därifrån tog jag pendeln till Linköping. Schysst av SJ att boka om mig den krångliga vägen helt gratis!
Har sedan dess inte gjort många knop. Mös och kolla på film hela torsdagskvällen, gårdagen och halva dagen idag :D Man får passa på när man fortfarande är ledig! Men det resulterade dock i en ond rygg..

Men man kan ju inte slappa hela tiden, så jag började rensa min golvbrunn i duschen, för det verkligen STINKER avlopp på toaletten :(
Sen har jag gjort matlådor för en hel vecka, bra början :)

Resten av kvällen blir också lugn, festerna får börja när skolan börjar ;)

Tankeställare

Ikväll kollade jag klart på filmen Changeling. En väldigt bra film, men också hemsk. Att ett samhälle kan funka på ett sådant sätt är sjukt. Jag gillar (samtidigt som man får ont i hjärtat) filmer som vill säga något, filmer med något slags budskap. Såg att det var Clint Eastwood som hade regisserat filmen, har inte sett så många filmer med/av honom, men de jag har sett är lite sorgliga draman, men samtidigt så bra! De jag kommer på nu är bara Gran Torino & Million Dollar Baby. Två riktigt bra filmer.
När man har sett sådana filmer ska man vara glad för att man lever ett så pass bra liv som man gör! Vi. Jag. Man. Borde sluta älta små problem och fokusera på de bra sakerna, tänk vad vi skulle må lite bättre då :)

Min favoritmat

Här kommer ännu ett recept, men denna gång på en pastagratäng. Den är en av mina favoriträtter!

Till ca 4 port

1. Skär två paket bacon


2. Tina broccoli, ta så mycket du vill ha. Jag gillar broccoli, så jag tar mycket :) (just idag fanns det inte så mycket kvar)


3. Riv ost. Jag går på känn när jag gör den här maträtten. Jag gillar när det är mycket broccoli och mycket sås! Sätt nu även på spagetti-vattnet.


4. Nu börjar jag med såsen. Smält margarin/smör i en hög kastrull. Vispa sedan i mjöl så att det blir som en smet. Häll sedan i mjölk efter hur mycket och hur tjock sås du vill ha. Låt det koka upp, annars smakar det bara mjöl. Krydda med salt och peppar (och andra kryddor om du vill det, vitlök och oregano kan funka).


5. Lägg i baconen (eller baconet? vad heter bacon i plural?) och broccolin i såsen. Häll spagettin i en ugnsform och precis innan du häller över såsen häller du i osten i såsen. Gratinera i ugnen på 225'C i ca 20 min (tills det blir en fin gyllenbrun yta).


Färdigt & supergott!

Brownies

Jag håller på (i skrivande stund) att baka brownies :) Tänkte dela med mig av receptet!


1. Hacka 100g hasselnötter

 
2. Smält 200g smör eller margarin och blanda sedan med 1½ dl kakao


3. Blanda 3 dl mjöl, 1½ tsk bakpuvler & 2 tsk vaniljsocker i en separat bunke


4. Vispa 3 ägg och 3 dl socker pösigt


5. Rör ner kakaosmöret, nötterna och torringredienserna i äggsockret


6. Klar att gräddas! 150'C i ca 50 min för en vanlig ugn och 100'C i 40-45 min för varmluftsugn.

Lägger upp en till bild sen när de är klara :)


"Man kan ju släcka också.."

Marina tipsade mig om ett par killar förut som gör bra kortfilmer. Här är en av dem!


Not my favourite

Gah, vilket väder det är ute! Hann gå två steg utanför dörren innan jag drar omkull. Sen har man en hund som drar i kopplet framåt hela tiden och den andra drar i kopplet bakåt och vill bara hem.. Kul att man då är i mitten av en liten dragkamp. Sen gillar de inte heller isen, så de ska klättra i snövallarna (som är typ en halvmeter och de försvinner direkt ner i snön).
Inte nog med att det bara är halt, det blåser ju så in i vassen! Vinden tar sig in i varje liten vrå i kläderna, burr..

Ska försöka våga mig på att åka och handla, men tycker inte om att köra bil på vintern. Fast jag kör nog hellre själv än att vara i större städer och åka stadsbuss, chaufförerna kör ju som idioter ibland, tur det finns säkerhetsbälten i vissa bussar!

Start all over

Såhär såg det ut i mitt rum när vi precis hade flyttat i mars 2008. Älskar den fondväggen :)



Idag har jag packat ner ytterliggare lite saker från detta rum, som ska packas upp i min nya lägenhet i mars, tre år efter jag packade upp det sist ^^ Då ska äntligen alla kökssaker jag har samlat på mig under åren få packas upp och användas, känns som att det är då jag flyttar hemifrån på riktigt. Ska bli så skönt med ett eget kök, ni som inte har bott i korridor vet inte hur äckligt det kan vara i det gemensamma köket, usch alltså! Då ska jag bli bättre på att laga mat, hemagjord pizza, gratänger och KLADDKAKA! Hehe ;)

Kommer nog bli många besök på IKEA under våren, såg även att det finns massa andra roliga inredningsbutiker ute på Tornby, som ex. Chilli & RumInteriör :) Det första jag måste köpa är ett bord & stolar. Vet redan vilket bord jag vill ha, men stolar har jag ingen aning, alla är ju så j*vla dyra. 500 spänn för EN stol?!? Inte för min plånbok iaf!

Huh?



Vart någonstans låter Pearl Jam, Shinedown & 3 Doors Down som Melissa Horn?
Haha


Honestly

I think I could need this in my life
I think I'm just scared, I think too much


Style is fun

Eftersom jag snart får egen lägenhet, där jag iaf kommer bo en lite längre tid, så har jag redan börjat fundera på hur jag ska inreda. Hittade en sida som heter StilCompaniet där man kan designa egna väggtexter och jag tycker det verkar vara relativt billigt också. Det blir mycket roligare och personligare att göra en egen text, eftersom det är så populärt med väggtexter nuförtiden. Jag har redan tänkt ut ungefär vad jag vill ha, men det får bli en hemlis tills vidare, så ingen snor min idé ;)


Wise and colourful


Fick två nya berlocker i julklapp och köpte mig sedan två till, det tar sig! Snart har jag två fulla pandora-armband :)


My cup of tea

Detta är vad jag har fyndat på mellandagsrean. 6 muggar för 105 kronor. Billigt billigt!


It freaks me out

måste lära mig att sova bättre, vill inte drömma hemska drömmar.


But something felt so wrong here, So I prayed I could breakaway

Jag hatar drömmar som är så konstiga att man bara börjar fundera ännu mer på saker och ting...
Men tankarna kanske försvinner lika snabbt som man glömmer bort vad drömmen handlade om?

Idag ska jag se Änglagård - tredje gången gillt med mamma och mormor, mysigt :)
Eftersom pappa ska jobba i norrköping imorgon är han så snäll att ha tar vägen förbi linköping så han kan ta med lite av mina saker tillbaka, så slipper jag släpa allt på tåget! Så jag måste packa ihop allt idag!
Längtar till den 13 januari, då jag åker tillbaka :) Hur skönt det än är att vara hemma hos mamma & pappa i arboga, är jag mer hemma i linköping.

Får förhoppningsvis träffa Jennifer på onsdag, känns konstigt att inte träffa henne på över två veckor när man är van att träffas varje dag :)

RSS 2.0