och så finns dom som har flera 100 dagar kvar!

Igår var det äntligen dags för 100- dagarsfesten :)

I skolan var vi ganska peppade och på historian satt vi och lyssnade på massa disney- låtar och kom på att vi skulle ordna en disney- kväll. Man blir aldrig för gammal för lejonkungen! :)

Anyway, när vi skulle gå till tåget så säger sabina att hon har ångrat sig och vill hänga med ikväll. Hon hade tur och fick köpa den sista biljetten.
När vi kom hem hjälpte jag henne att välja kläder, sen åkte jag hem och fixade mig. Sen åkte vi iväg till eskilstuna vid åtta, för att förfesta lite hos en entreprenör. Vid tio åkte vi ner på stan, där vi mötte upp Anna och Nattis. Efter många om och men så kom vi till slut in och vi dansade hela natten lång. Varmt var det, men inte så konstigt om alla eskilstunas treor var där.

Idag har jag inte gjort så mycket, strykt lite kläder för att återgälda pappa lite från igår.

Nu blir det käk!


Cold

Trots att jag gick och la mig innan kl 23 igår så har jag varit ganska trött idag. Hade svårt att sova och vaknade flera gånger för att det var jobbigt att andas. Hatar förkylning!

Soft

Onsdagar måste vara den skönaste dagen på veckan (av de fyra dagar jag går i skolan). Mediekommunikation, som är enda lektionen, är ganska kul och inte så svåra saker. Idag gick vi igenom ett nytt projekt, en årsbok á USA. Så vi ska fixa massa bilder, intervjuer och annat skoj för oss som tar studenten :) Kommer nog bli kulkul!

Har jag kollar runt lite i min garderob efter något att ha på mig imorgon. Har en idé, men den känns inte så mycket party. Kanske hinner gå en snabbis på stan imorgon, h&m ligger ju precis under vår skola så!

Nu tänkte jag vara duktig och plugga lite :)

Fet-tisdagen

Tisdag, vilket denna vecka betydde, psykologi, där vi sjöng för Anna som fyller 18 idag, grattis! :) Sen vart det natur, ganska skön lektion.
När jag kom hem blev det semeltårta, mums!

Nu blir det bygglov.

Back

Idag var man tillbaka i skolan efter en veckas lov. Hade ingen riktig lektion, så var ganska skönt. Det bästa av allt var att våra studentmössor kom förra veckan :)

När jag kom hem vid ett så vart det käk och film, Gökboet. Var ganska bra!
På kvällen vart det biomöte, så jag kom hem vid åtta och då vart det kvällsmat.

En vanlig dag i mitt liv helt enkelt.

Nu ska jag dra mig mot sängen.

23.25

Ja, halsen känns ungefär likadant som igår. Så idag har jag mest tagit det lugnt, följde med mamma över till mormor. kom hem och spelade lite gh (på medium!!) och sedan labyrinten med mamma, Issa och Jocke.
Nu på kvällen har jag kikat på beck. Nu är det verkligen dags att sova, skola imorgon. Klockan står på 06.15, nice! Jag ääälskar måndagar.

Peppar, peppar..


Where did it all go?
Jag tror pappa börjar smitta mig. Ett tecken på att jag börjar bli förkyld är munsår och knölar under hakan, inte roligt. Känns som att halsen börjar göra lite ont också, men är kanske bara inbillning.
Annars blir det knapra strepsils och alvedon.
Kan inte bli sjuk nu, 100- dagarsfest på torsdag ju! :)

Ska väl ta och sova nu!

Lördag

I brist på annat så vart det melodifestivalen även ikväll. Kan ju inte säga att jag tyckte någon av låtarna var speciellt bra. Tacka vet jag Lasse Lindh förra veckan :)
Läste nyss malins inlägg om det hela och hon nämnde även eurovision song contest. Då kom jag att tänka på att den antagligen kommer sändas samma kväll vi är på balen (om det nu är på fredagen den sänds?) och då har man ju en bra ursäkt för att slippa den ^^

Annars så har min lördag varit väldigt innehållsrik. Dega framför tv:n, färgade håret på mamma, åkte till köping en sväng. När vi kom hem fixade jag hem lite musik innan jag började med maten.
Det var allt.

Imorgon blir det gymmet om jag orkar trampa mig igenom den nyfallna snön.
Körkort, ja tack!

Inget Spår Utan en Gammal och en Helvetes Klippa

På Spåret kommer aldrig bli desamma utan Oldsberg och Hellberg!
Helgen bjuder inte på så väldigt mycket. Mamma och jag ska nog iväg till Köping en sväng igen (nu när hon har pengar, men inte jag). På eftermiddagen kanske det blir en sväng till Vasahallen för att kolla på när kusin spelar innebandy, har lovat honom att komma och kolla någon match. Tänkte prova fota lite också, kan bli en utmaning när de springer runt så mycket.

Fredag

Tänkte bara slänga in ett litet inlägg innan det är dags för mat. Är vrålhungrig, men inte så konstigt om jag åt en macka till frukost och en banan till lunch. Så blir det när det är lov och man inte har några rutiner.

Var iväg en sväng till Köping. Köpte lite smink och en del kläder inne på Lindex, så där rök ju halva mitt studiebidrag på en gång. Men det var ganska nödvändiga grejer som en liten axelremsväska (som jag får ner min bamsing till plånbok i), ett par svarta chinos och en svart jeanskjol. Sen vart det lite annat också.

Ikväll blir det På Spåret as usual med ma&pa!

Undra om det bara är jag som inte har supit sönder Fanta Exotic Thrill? ^^

If You Only Knew

Sitter och lyssnar på Shinedown och de är skitbra :) men jag trodde inget annat med tanke på personen som tipsade mig ^^
Fast det värsta är att jag nu sitter vid familjens dator och högtalarna är verkligen inte de bästa, bad sound kills good music!

Annars så har jag varit väldigt aktiv idag. Gick ut med hundarna vid halv elva, gick förbi Erika och pratade med henne i typ en timme, sen gick jag hem. Lämnade hundarna och trampade iväg mot gymmet. När jag kom hem bakade jag åt mamma. Då hade klockan blivit 5. Så sammanlagt har jag motionerat en mil idag, riktgit skönt :)
Så nu är jag ganska trött, så funderar på en hyfsat tidig kväll idag med. Igår låg jag i sängen redan klockan tio, var trött av flera anledningar och det är alltid skönt att sova!

Imorgon blir det nog en sväng till Köping.

Fokus


Tisdag

Sitter i sängen och degar lite, som jag har gjort i princip resten av dagen med. Men en lång promenad med hundarna blev det iallafall och även lite plugg! Skulle gått ut och fotat, men solen kunde inte bestämma sig om den ville vara framme, så jag struntade i det. Hoppas på sol imorgon istället.

Funderar på att stänga ner här och sova, låter bra. Så skönt med lov! :)


Märker ni att jag har roliga rubriker? ^


Selmis


Nästan de enda gångerna det går bra att fota Selma eller Tindra är när de sover :)

Glädje


Today

Dagens to do:
Långpromenad med hundarna
Städa
Gymmet
Plugga
Teoritest på körskolan


De två översta är redan avklarade så nu styr jag mot gymmet :)


Uppdatering: Nu är nästan allt klart för idag, bara plugget kvar.

Söndag

Dagen i korta drag:
Gick upp vid halv elva, käka frulle och spelade monopol med Issa och Jocke.
Sen vart det datorn en stund och jag hjälpte även pappa med listerna till garderoben.
Gick ut med hundarna en sväng, sen vart det tacos.
Guitar Hero med Issa och Jocke, hallonchokladmousse.
Bones.

Kom på att min pappas (ingifta) farbror fyller 95 år idag, ganska gammalt, så grattis! Så om två veckor ska vi ner till Linköping för att träffa pappas farbror, pappas kusin, mina sysslingar och deras familjer. Är vädret bra, så kommer jag antagligen köra ner dit :)

Warderobe

Klicka på bilden för att se den större

Klicka på bilden för att se den större

Då var garderoben nästan klar. Pappa ska bara sätta dit lite vita frontlister, så man slipper se reglarna :)


Quiet

Idag har det varit dåligt bloggande från min sida. Men jag har inte gjort så mycket, vart på gymmet en sväng och medan jag var där så skruvade pappa dit sista dörren till min garderob :)

Har även kollat lite bland mammas smycken, så jag kanske har hittat ett halsband jag ska ha på balen. När vi kommer tillbaka till skolan så ska jag köpa ett armband på glitter :) Sen är jag faktiskt helt klar, tror jag.

Sängen nu.


Creep

Timo Räisänens underbara version


Heading towards the bed

Fredagskvällen bestod av pizza och på spåret. sen somnade jag i soffan, haha. Ska snart gå och lägga mig i sängen, skönt att få sova länge :) 

Det här med alla hjärtans dag tycker jag är så överskattat, känns bara som en dag för att alla affärer ska sälja mer. Men kanske säger jag så för att jag inte har någon speciell att fira det med, vad vet jag?

Men nu är det ju inte så, så därför tycker jag som jag gör!


tragisk ?

Röjning över

Då har jag röjt färdigt - för idag. När vi har köpt fler trådbackar så blir det mera fix.
Nu har jag blivit på riktigt fixar- humör så får väl hitta på något mer att göra. Ska iallafall sätta upp en klädstång, men det är ju snabbt gjort.

Om inte annat kanske det blir lite mer trixande i Illustrator eller Photoshop :)

Fredag

Fredagen började med övningskörning. Trodde faktiskt jag låg bättre till, men det är bara att träna ännu mer.
Nu ska jag fortsätta dagen med att städa. Snart är garderoben så gott som klar, så jag ska byta ut mina breda trådbackar till några mindre.

Hoppas alla får en bra fredag och helg!

Kvällsnöje


I onsdags jobbade vi lite i Illustrator, så jag lärde mig lite nytt, eftersom jag aldrig har jobbat i det förut.
Så nu har jag suttit och trixat lite.

Mys


Har nyss druckit en god mugg vaniljte :)

Resten av skoldagen var ganska ovärd den med, skrev inte så mycket på historian, utan vi satt mest och prata om allt möjligt :) Men nu har jag sportlov, skönt!

Har fått reda på att vi kommer få både I Taket Lyser Stjärnorna och Män Som Hatar Kvinnor till bion här i Arboga :)
Så det blir mycket bio för mig i vår, tur att det är gratis. Annars skulle jag vara pank.
Kolla gärna in bions hemsida för mer info!

School


Sitter i skolan och väntar på att börja historian.
Kändes lite ovärt att åka in till skolan vid tio för att lyssna på läraren i en kvart, för att börja 11.50 med nästa lektion =P

Kvällsbabbel

Kvällen bestog av lite plugg, skönt att ligga bra till. För på sportlovet då ska jag inte plugga nånting. Jag ska fixa med mitt rum, måla en sak till toaletten och kanske snickra lite :) Har lite idéer!


Med tanke på studentfesten som de flesta Ullvi- och Vasaelever ska på imorgon så tänker jag på 100- dagarsfesten (om två veckor) för oss i Eskilstuna, ska bli så roligt! Men måste nog köpa nåt snyggt att ha på mig, har inga roliga "party"-kläder ^^
Men det har jag råd med, köpte en liten håraccessoar till håret idag, endast 25 kronor! :)

Har även setat och kollat runt lite på halkkörning, med tider och så, men får nog bättre information på fredag när jag ska köra. Nu måste jag ta och boka halkan och förhoppningsvis teorin och uppkörningen också. Beror på om Maria tycker jag är lika duktig som jag tycker själv.

Imorgon har vi sovmorgon, ända till kl 8.00 får jag sova. Trevligare än 5.45 iallafall!

Godnatt.

Fading like a flower


Det är jobbigt att man blir så trött av att åka tåg. Orkar knappt göra nåt när man kommer hem. Men man kan inte alltid göra som man vill, så nu ska jag plugga. För då kommer jag vara helt pluggfri under sportlovet :)

Uppdatering - Framtiden

Igår var vi på en liten mini- mässa på MDH, men jag vart ju inte så väldigt mycket klokare. Bara väldigt kluven. Å ena sidan är jag intresserad av det naturvetenskapliga och tekniska hållet, å andra sidan är jag intresserad av design och då rumslig gestaltning som faktiskt är en utbildning.
Jag har länge vart intresserad av inredning (längre än foto) och jag visste inte innan att denna utbildning fanns, så jag kommer ha svårt att bestämma mig.
Om jag fick välja helt fritt så skulle vilja jobba ett eller flera år efter naturbasåret i örebro, men eftersom arbetsmarknaden är som den är så vet man inte alls hur det kommer se ut då.

Men inredningsarkitekt eller scenograf skulle jag gärna ha som jobb :)

School

Då var första lektionen av psykologi klar. Jag ser verkligen fram emot kursen :)
Snart ska vi gå iväg till MDH på föreläsningar och en liten mässa.


Back


Då var skolan igång igen. Ganska skönt att komma in sina vardagliga rutiner, även om man fick det under praktiken med.
Roligt också att se klassen igen!
Fick också träffa vår psykologilärare, vid första intrycket verkar han bra. Så jag ser fram emot den kursen :)

Det tar sig


Det är en bra början iallafall! :)

On my mind


Shit, vad det snöar här. Borde ha snöat hela natten, för det är säkert 1,5 dm ute. Kul det blir att cykla till stationen kl. 7.00 imorgon bitti.
Men mysigt är det :)
Hade hoppats att vi kunde fixat med min garderob hela helgen, men så blev det tydligen inte.
Igår var pappa i örebro och hämtade ett bord som vi hade sett på blocket, så då skulle han fixa med det.
Idag ska han iväg på hockey vid två, så han kanske inte tycker det är någon idé att börja nu.. Va trött jag blir! Att sätta upp några reglar tar väl inte två timmar?

Då får man väl plugga historia istället.. orkar verkligen inte.

Tavlor


Här kommer en bild på de tavlor jag satte upp i veckan. En av dom blev inte så bra utskriven, men det får funka för tillfället.

***

Kvällens myspace.

Skönt med helg, ska förhoppningsvis börjar regla upp min garderob imorgon :) Annars blir det gymmet, jobb och 18- års kalas hos Erika som fyller idag (fredag), grattis!

På måndag är det back to school =/

LW is back


Ikväll kan man se Lars Winnerbäck på tv, igen :O vad har hänt?
Det är en norrman som har en liten talkshow, Skavlan heter det. SVT 1, 21.00
Nu snöar det igen, så det är helt vitt på backen och man blir helt vit när man går ut.
Hundarna vill inte heller gå i snön, så de går i bilspåren, haha!

Torsdag

Då var ännu en dag snart över. Känns som man inte hinner så mycket när man kommer hem. Fast just idag har jag väl varit lite mer aktiv än vanligt. Praktik, hem, sätta upp tavlor, dammsuga, äta, duscha, biomöte.
Ska väl fixa lite mer tavlor under helgen, men lite annat ska också hinnas med. Ingen lugn stund här inte.

Ska kika film nu, blir nog National Treasure 2 :)

More decoration

Nu har jag satt upp ännu mer tavlor ute i vår lilla hall/tv- rum. Tänkte visa en bild, men datorn hänger sig och vill inte läsa av mitt minneskort.
När jag och mamma var i Hallsta, så köpte hon en stor bock i plast- granris. Den har stått uppe i våran hall sen dess, men nu har äntligen jag ställt in den på vinden. Även fast den var av plast så barrade den, så fick dammsuga lite. Nu sitter jag här svettig och äcklig =P

Nu är det också dags för käk, sen blir det duschen innan jag ska ner på biomöte..

ciao!

Tankspridd


Rubriken tyckte jag passade in på bilden. Man kan säga att alla de där "stråna" som går ut är olika tankar, på olika håll.

Sitter och njuter på myspace. Tänk så mycket bra musik det görs, fast alla artister inte är lika uppmärksammade. Det finns ett band som heter Catherine, som har både roliga videoklipp och bra musik :)
Ett band där de är så himla sköna är Napoleon :) Man blir bara så glad av deras musik, iaf jag när jag tänker tillbaka på sommaren -06, när jag upptäckte dom. De förmedlade verkligen GLÄDJE på scen!

Nu är det bäst jag går och sover, så jag orkar upp näst sista dagen på praktiken.

puss!

Holy Church #2

Klicka på bilden för att se den större
Klicka på bilden för att se den större

Veckans blogg hos Jakob

Jag är med och tävlar om att bli Veckans blogg hos
Jakob Andersson, http://detvarmindag.blogg.se/  Vill du också vara med? Läs mer om tävlingen HÄR!

Ovärt

För er som inte följer designa din blogg, så tipsar jag vidare om denna blogg. Tänk vad mycket vi vet som egentligen är onödigt.

One more


Här får ni se en till bild från min lilla fotorunda igår :)

Snart ska jag iväg till praktiken, men först: föning, frulle och hundpromenad.

A Piece of Arboga

Klicka på bilden för att se den större
Klicka på bilden för att se den större

Frozen


Holy Church


Heliga Trefaldighetskyrkan, Arboga

Tavla

Klicka på bilden för att se den större

Klicka på bilden för att se den större!

Detta är alltså tavlan som jag gjorde igår. Ramen är från IKEA, men bilderna är på min systers ögon. Bilderna är tagna utav mig, förutom den i mitten, som hon har tagit själv. Redigeringen är gjord av mig.

Jag tycker den vart väldigt snygg, även om bilderna såg lite annorlunda på datorn och det utskrivna pappret.


Annars har jag varit ute på en fotorunda idag, så det kommer nog lite bilder under eftermiddagen/kvällen.
Har säkert vart ute 2,5 - 3 timmar sammanlagt idag, även fast det var -6'C

När jag kom in bakade jag morotskaka, mums :)

Haircut

Idag har jag vart aktiv. Imorse var jag ner en sväng på stan för att klippa mig, sen åkte jag förbi bibblan och lånade böcker till historiaarbetet. När jag kom hem pluggade jag natur (är typ klar, äntligen!) sen har jag fixat bilder och skrivit ut, så nu har jag en ny tavla i hallen. Really nice :) Mer blir det förhoppningsvis imorgon.

Annars är jag inne på sista veckan med min praktik - tråkigt!! sen går man en vecka i skolan (ovärt), innan vi har sportlov!

Hoppas alla mår bra därute! :)

1 Feb

Idag vart det kalas för kusin, sen skjutsade jag (och pappa) hem mormor. Sen blev det tacos och klockan var redan halv sju. Skulle ha gått på Yoga, men eftersom Sabina inte skulle med så tyckte inte jag att jag hann eller orkade =P latmasken har varit framme för mycket denna vecka.

Annars har jag fixat med lite bilder som ska bli tavlor. Skulle skriva ut dom ikväll också, men kom på att vi inte har några stora fotopapper. Så får vänta tills imorgon.
Men ni kan ju få se ett smakprov för det :)


Copyright Elin Albihn

En svår och jobbig grej

Res mig upp ge mig lust att hänga på
-
För trots all tomhet
trots det timglas som sliter i oss
Så ska vi hitta en väg ändå
Vi skall hitta en plats ändå
Hitta ett hem vi två
-
Lars Winnerbäck



Vill inte att det ska vara såhär
Hoppas inte det blir något långvarigt
Klarar inte det

RSS 2.0