Pion

Bilderna får inte kopieras och användas utan tillåtelse!



Klicka här för större bild



Klicka här för större bild

Livet är underbart ibland

Det blir fullt upp med jobb och andra trevligheter nu när det är sommar och sol :)
Igår var jag inte hemma mycket. jobbade mellan 9.30-16.10, sen raka vägen till högsjön och svalka av sig :) Sen hem och duscha, cykeln ner till ågården där det vart god mat (massa god aioli!) och ett glas vin.

Sen vart det hem och sova, eftersom det är jobb som gäller idag med. Men idag börjar jag inte förrän 11.50.

Dödsannonser och msn med Lars

Jag blir inte klok på mina drömmar. I natt drömde jag tre olika saker och en av dem var jättehemsk.
En person som jag har umgåtts med en gång i tiden och som jag pratar med ibland hade dött. Sättet jag fick reda på det var genoms dödsannonserna i tidningen. Jag vart jätteledsen och hoppas verkligen inte det är något som kommer hända ganska snart.

Den andra drömmen var lite gladare. Det handlade om Lars Winnerbäck. Vi var goda vänner och satt och pratade över msn. Jag var även i hans lägenhet och sov där. Det skulle ju aldrig hända på riktigt eftersom han faktiskt har både fru och barn och då lär han väl bo med dem? 
Annars blir man ju bara glad av honom och hans texter!

Åh, vad jag önskar att jag kunde gå på hans akustiska spelning på peace & love i helgen..


Red all over

Idag har det minsann blivit stek och även årets första dopp. Det var skönt :) Var upp till gymmet på förmiddagen och det krävdes inte så mycket innan man var helt varm och slut. Men 30 min på bandet i rask takt blev det och sedan lite maskiner.

Imorgon blir det jobb, inte kul i denna värme.. Men jag klagar inte, är så himla glad över att ha ett jobb som är bra betalt för en hemmaboende student :) Sen blir det väl andra bullar =P

Liten toakö från studenten


Onsdag



Ben & Jerry's och SOL - det gillas! :)

Eftersom tågen inte riktigt passar ihop med mina jobbtider så vart det en 30 minuters promenad från statonen till big inn, där jag köpte glass och satte mig på lastkajen och glassade lite i solen.

Nu är jag slut i kroppen efter en ganska så hektisk dag och 25 grader inne i butiken..

Ledig imorgon!

SOL!

Idag har det blivit stek för hela slanten. Har väl legat ute från kl 13 och frammåt. Men innan det så vart det en sväng till körskolan och sedan till ÖB.
Så nu har jag fått lite färg och har nyss smörjt in mig så man inte är helt röd och torr imorgon, då det blir "första" dagen på sommarjobbet. (Inte förrän nu har jag fast schema på Lindex) !


Som jag hade dig förut

Hittade en underbar låt där min favorit Lars Winnerbäck är med och sjunger. Har ni spotify kan ni lyssna här!

Dagen har vart helt i min smak. Upp kl. 9. Frukost, tvätta, promenad med hundarna. Efter det cykel till gymmet, en sväng till stan för att hämta lite smycken som hade kortas av. Sen hem och äta. Ut i solen och rensa lite i trädgården.
Duktigt Elin! :)

Nu på kvällen provade jag mammas spikmatta, var faktiskt skönt. Man blev så himla varm på en gång, så det är ju skönt i vinter när man är lite frusen.
Kalldusch, sen nybäddad säng!

Let's get together maybe we can start a new phase

Om man sover till kl 10 på mornarna och sedan vilar lite på dagen, så är man inte trött på kvällarna.
Nu sitter jag med Milow - Ayo Technology på repeat :) Funderar på vad jag kan göra mer tills jag blir trött..
På onsdag börjar "sommarjobbet" och på torsdag blir det antagligen Rix Fm med Simone ? :)

21 Juni


Midsommarbukett



Har säkert visat bild på vår lilla fontän flera gånger, men nu fick jag så snyggt ljus

Midsommar blev riktigt regnigt på dagen, så då vart inte jag så peppad på något. På kvällen kom grannarna över och vi grillade, sen vart det bara snack. Var ganska trött, så kände mig inte så social. Lördagen gick också i lugnets tecken. Läste och sov lite ute i solen.

Idag kommer mormor på besök :)

Knock



Igårkväll vart det soligt så då tog vi fram och spelade lite krocket. Det är lite mysigt med såna spel och att man spelar med familjen :)

Trodde det skulle bli strålande sol hela dagen idag, men sist jag kollade var det molnigt.

Glad Midsommar

Hälsar en glad midsommar genom att ladda upp lite fina naturbilder :)


Lupin är en enligt mig av blommorna man måste ha i midsommarbuketten


Varför heter de egentligen nyckelpiga?


Äckligt djur
 

Tycker om den här bilden, den ser nästan ut som en målning

Vad är väl en svensk midsommar utan regn? Här regnar och haglar det för fullt.

Future

Alltså, nu har de rört omkring riktigt i min hjärna! Jag vet verkligen inte om jag ska välja västerås eller örebro till hösten. De har lite olika upplägg med ämnena och jag vet inte riktigt vad jag vill läsa sen. Som det stog på örebros hemsida så har de bara platsgaranti till vissa program, inte det jag hade kollat på. De programen på MDH har de tagit bort helt. Blir lite förvirrad. Så då får jag åka ner till Linköping isåfall. Men det har jag inget emot.

Jag kommer nog tjata lite om det här, ihop om att få nån kommentar som kan hjälpa :)

Jag Dör!



AHHHH! DAUGHTRY KOMMER TILL VÄSTERÅS MED RIX FM- FESTIVALEN! JAG MÅSTE DIT!
Även Erik Hassle!!
+ På att jag är ledig :)
(25 juni)

Simone, hoppas du är hemma från Spainen då :)

Thinking

Dagen i västerås var helt okej. Såg lite kända ansikten så det var ju kul. Dock inga från min gamla klass i västerås, men såg en gammal lärare på stan, estetis!

Anyway, efter all information om högskolelivet och om programmet jag har sökt så börjar jag tveka på om jag verkligen vill gå i örebro. Anledning till att jag har tänkt mig det från början är att det är en ny stad och upplägget på programmet.
Men när jag var i västerås idag så kände jag nåt inom mig, jag har nån lite gömd förkärlek till västerås ändå. I miss it!
Och i västerås hittar jag redan litegrann, jag vet lite mer om skolan och man har platsgaranti (även i örebro) men de har "roligare" program som man kan läsa vidare på. Har jag dessuttom fortfarande kvar min extratidsanställning på lindex och tid över blir det enklare och kortare sträcka att ta mig om jag ska jobba.
Så där jag fick jag allt något att fundera på!


Plus på vädret

Om 45 min ska jag cykla ner till stationen för att ta tåget till västerås. Där ska jag gå en sväng på stan sen åka till MDH, för de har öppet hus för oss som har sökt dit. Så jag kommer inte hem förrän vid tjugo i nio.

Nu ska jag äta lite mat.

Ut i solen med er nu! :)

Gråa dagar

Regn är verkligen typiskt söndagsväder. Men inte mig emot, kan vara lite mysigt - ibland. Själv har jag inte alls gjort mycket idag, men har ju bara vart vaken i 4½ timme. Äh, ska skippa datorn ett tag och läsa lite i teoriboken. Hade kunnat köra lite idag, men tycker inte om att köra när det spöregnar och ska man dessutom öva på backa runt gathörn och sånt är det är fördel att man ser nåt i backspeglarna.

Catch the moment



Jag lyckas ofta fånga selmis på bild, med tungan ute.

Jag dör nästan utan photoshop. Kan ju inte göra ett piss!
Har ju inte ens word eller några sådana program.
Finns det någon snäll själ därute som kan fixa det åt mig?

Det är över nu

Igår tog hela västmanland och andra delar av sverige studenten. Jag jobbade dock, så kunde varken se arboga eller min gamla klass i västerås ta studenten. Det hade varit roligt, för studenten var verkligen en rolig dag. Hade ingen ork heller att festa på kvällen. Kanske om jag hade haft nån att dra med till källarn, men jag hade nog inte orkat vara kvar så länge. Jag är så sjukt trött på fredagskvällar, spec när jag har jobbat. (Vilket har blivit många fredagar nu). Men inte mig emot, pengarna sitter fint på kontot sen :)

Nu ska jag väl ta tag i dagen och städa lite och duscha och sådär.
Ikväll blir det Ögir med mami, vi ska se Miss Li!

See ya!


Lite tankar kring körkortet

När jag i höstas började på trafikskolan så var mitt mål att ha körkortet till jul. Det lyckades jag ju inte med.
Då satte jag mitt mål att till sommaren skulle jag ha mitt körkort. Men nu är det sommar och jag har inte tagit det än. Men faktum är att jag inte har hunnit. När jag väl har slutat tidigt och mamma har varit hemma så har hon haft plugg.
Nu när det är sommar vart det inte så mycket bättre. Blir jobb i princip hela tiden. Men får väl köra lite på kvällarna- hem från Köping. Hade vart så skönt att ha körkortet klart, med tanke på av 2 av mina 4 närmaste vänner inte bor i stan, så det vore det skönt att kunna bestämma själv och inte hålla på att ordna skjuts. Och även om man bor i en liten stad som Arboga, så finns det vissa sträckor som är för långa för att orka cykla. Till gymmet har jag nästan 5 km och om man vill åka och bada nu på sommaren är närmaste badplats typ en mil hemifrån (förutom badhuset).

Men det är ju ändå faktiskt bara jag som bestämmer hur fort jag vill ta körkortet. Jag kunde ha tjatat mer på mina föräldrar, så jag får väl skylla mig själv lite.

På tal om detta vill jag också nämna att den nya riskutbildningen de har infört och som kostar ca 500 kr är helt ovärd! Lärde mig ingenting nytt och allt står i teoriböckerna. Snacka om att de bara vill suga ur oss pengar!
- Som om det var nåt nytt?!


Grey's

Det börjar seriöst bli jobbigt att titta på Grey's Anatomy. Gårdagens avsnitt var ännu "värre" än de andra och jag satt faktiskt och grät. Jag har oftast haft gråten i halsen till olika serier när det är sorgligt, men nu vart det bara för mycket på en gång. Mycket personligt och mycket kärlek. Meredith's lilla prat som inleder och avslutar varje avsnitt var också lite rörande den här gången. Usch, har jag gått och blivit lättblödig igen?

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite teori innan jag ska sova.
Imorgon är det jobb som gäller :)

Fint väder snart?

Filmtajm

Nyss duschat, så nu sitter jag och myser i morgonrocken. Funderar på att sätta på en film och ta fram en liten skål med cheez ballz, de är såå goda :) Men vad ska man se för film då?


Buick



Issas killes mammas fina buick som jag fick åka i på studenten :)

Njuter av denna lilla ledighet

Första lediga dagen på mitt "sommarlov". Men kommer bli mycket jobb för min del.
Ska jobba extra på onsdag och fredag denna vecka, men det är inte förrän den 24 juni som jag har schema, så då blir det fullt upp i ca fem veckor. Vore ju skönt att hinna ta körkortet så fort som möjligt, så jag slipper pendla med buss eller tåg.

Idag har jag gjort nyttiga saker: långpromenix med hundarna, städat lite, tränat (!) har säkert inte vart på gymmet på två månader :O

090606 = STUDENTEN



FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN :)

Blev en lång men rolig dag igår. Fix hos Sabina vid halv åtta. Tåget till Eskilstuna halv tio. Möta upp klassisarna och gå till skolan. Skriva i mössorna och skrika För vi ska ta studenten i fyra timmar innan det äntligen var dags att springa ut.  God mat och fina danser av lärarna däremellan, HAHA HAHA!!
Vi hade nedräkning precis innan utspringningen och när det bara var 10 sekunder kvar så började hjärtat slå lite snabbare. Väl därute skulle vi sjunga "Sjung om studentens lyckliga dar" vilket ingen i vår klass kunde ^^
Vi träffade familjerna sen tog vi farväl av varandra och jag åkte hem i en fin Biuck :)

Kan inte riktigt fatta att det redan är över. Tre års gymnasietid har gått så himla fort.
Nu är vi påväg in i vuxenlivet på riktigt.

Bästa var Jockes hälsning i min mössa
- en spelkod följt av kommentaren "nu när du är påväg ut i vuxenlivet kan du behöva ett extra liv".
Notera att Jocke är en stor spelnörd!

TACK ALLA SOM JAG HAR FÅTT UPPLEVA GYMNASIET OCH STUDENTEN MED!

STUDENTEN IMORGON


AAAAHHHHH!!
Känns fortfarande lite konstigt, själva tanken att jag ska ta studenten imorgon.
Vi har ordnat här hemma, men det känns mer som det är för mamma som också tar examen, än för mig.
Men jag kommer nog fatta imorgon.
När jag står där i min vita klänning, min mössa och ser alla andra studenter. De flesta en aningen påverkade ^^
"För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, för vi har tagit STUDEEEENTEEN! Fyfan vad vi är bra!

Surprise



Kolla vad som låg i brevlådan idag. Det var till mig :O Vart lite fundersam, för jag kan inte komma ihåg att jag har beställt någon prenumeration. Men fick ett litet brev där det stod:
"Grattis! Du är en av de vi har valt som får prova på tre nummer av GLAMOUR gratis!
Vi tror att du kommer tycka om vår tidning bla bla.."

Fett nice!
Min sommar är räddad. Synd bara att det inte fanns några korsord. De är perfekt att ligga och lösa när man är på stranden.

Jaja, nu ska jag städa.

Smile like you mean it

Det här blir mitt femte inlägg för idag. Dock är tre utav de andra nästan bara bilder ^^

Vad har jag att säga mer idag då? Inte så mycket egentligen. Bara att kvällens avsnitt av Grey's var nästan lika tårframkallande som förra veckan. Tänk vad en tv- serie kan påverka en. Bättre var det inte igår, när jag kollade på House.
Pojke möter flicka. Flicka dör :(
Sånt är så sorligt!

Anyway, verkar som att ju närmre vi kommer lördagen, ju bättre väder verkar det bli :)

Imorgon står städning på schemat, passar väl bra när det ska regna ute och ingen annan är hemma?
Älskar att vara själv hemma, de få gånger det händer. Men det är alldelles lagom.

Nu blir det kvällspromenix med vovvarna, sen film eller sängen.

Den blomstertid nu kommer.

Igår var det avslutning på vår skola. Jag vart inte förvånad över att lärarna klädde ut sig och körde en liten dans. På julavslutningen i ettan (fast då i västerås) så dansade de manliga lärarna i baddräkt och kvinnorna i fula "discokläder". Nästan likadant var det här, fast bara med "discokläderna".
Micke, vår medielärare som var konfrencier var lika rolig som vanligt. En riktig teaterapa/clown det där haha :)


Bilden ovan är min klasskompis Karl som håller tal. Han pratade om hur det var att vara student och lite sånt. Jättefint var det och jag var nära tårar =P

Efteråt så fick vi glass och kollade på vår lilla film vi ska visa på lördag. Ska bli kul att se lärarnas miner :)
Efter det vart det kinamat och stan med tjejerna :)

Uti det gröna


Mina defekter

Jag vet inte hur jag ska klara mig när jag blir äldre. Jag kommer inte att ha några tår kvar. Jag är expert på att snubbla/slå i tårna i alla trösklar som ska finnas i varje j*vla dörrhål. Helst ska jag slå i tröskeln som är i dörrhålet på väg ut på altanen så jag missar trappsteget och får ta ett jättekliv, annars stukar jag väl foten också. Typiskt mig att vara så klumpig. Erika du vet ju, haha. Hur många gånger höll jag på att snubbla inom loppet av 5 min?

Till på köpet har jag världens sämsta balans och då överdriver jag inte. Alla som känner mig någorlunda bra har sett det med egna ögon, så ni vet ju.

Men man kan ju inte vara perfekt jämt?

Some pics


RSS 2.0